Ana Štajdohar: Različitost je baš OK

ana stajdohar Ana Štajdohar: Različitost je baš OK

Ana Štajdohar, bivša članica veoma popularne grupe Tap 011 vredno priprema svoj prvi solo album, a za naš web sajt je pristala da kaže nešto više o njenoj saradnji sa Zdravkom Čolićem, Vladom Georgievim, Flamingosima i mnogim drugim izvođačima kao i pripremi njenog albuma prvenca.

Kada imate u planu da izdate svoj prvi solo album i da li pored silnih nastupa stižete da radite na njemu?
– Već duže vreme pripremam svoj album. Biću autor većine pesama i tekstova. Uskoro će ljudi moci da čuju singl “Nisam tu” koji najavljuje moj prvi solo album.

Svi se Vas sećaju iz grupe Tap 011, ali vi ste i sarađivali i sa brojnim pevačima i grupama kao što su Zdravko Ćolić,Vlado Georgiev, Flamingosi, Bojan Marović, a sa Aleksom Jelić ste takođe snimili duet Jablane koji je odlično prošao. Sa kim je bilo najlepše sarađivati i da li možemo očekivati duet sa nekim od ovih izvođača?
– Da, sarađivala sam na nastupima i koncertima sa Flamingosima, Zdravkom Čolićem, Dragoljubom Djuričićem i Aleksom Jelićem.
Sa Flamingosima je zaista bilo zabavno, sa Dragoljubom sam se mnogo smejala jer je čitavom bendu napravio neke komične koreografije a i on sam je beskrajno zabavan. Sa Čolom mi je bila velika čast da sarađujem, a Aleksa i ja smo nakon dueta “Beli jablan” postali i ostali prijatelji. Studijski sam sarađivala sa mnogima. Što se eventualnih dueta tiče, evo ako me Zdravko Čolic pozove, ne verujem da ću ga odbiti.

S obzirom da ste dimplomirali na Filološkom fakultetu i postali profesor Italijanskoj jezika, da bi mogli sebe da pronađete u poslu profesorke ili prevodioca?
– Po pitanju profesije, apsolutno sam posvećena muzici i ne bih sebe mogla da vidim u nekoj drugoj ulozi. Bar ne za sada. Diploma je samo potvrda meni samoj da sam uprkos brojnim udaljavanjima od knjige usled muzičkih aktivnosti, uspela da nesto tako veliko privedem kraju. Trudim se da u životu ne odstupam od principa: Što započnes, završi. Trenutni cilj mi je da završim album.

Trenutno je aktuelna “Parada ponosa”. Da li vi podržavate tu manifestaciju i uopšte osobe homoseksualne orijentacije?
– Parada je prošla kako je prosla, a učesnici parade su najmanje krivi za razvoj događaja. U potpunosti podržavam gay populaciju u borbi za osnovna prava. Zaista mi je neverovatno da pomislim da neko sebi daje za pravo da linčuje drugo biće zato što ono voli, a pritom nikoga ne ugrožava.
Bojim se samo da paradiranje ne može mnogo da pomogne u ovoj zemlji. Ljudima je potrebno vreme da prihvate različitost. Različitost je baš ok.

Kada bi Vam stigla ponuda da učestvujete na “Farmi” ili u “Survivor”-u koju bi ste ponudu pre prihvatili?
– Ne bih sebe mogla da zamislim ni u jednom reality programu, ali ako bih nekom davala prednost, to bi svakako bio Survivor.

Najtraženije

JK

Jelena Karleuša uputila otvoreno pismo Ceci

Iako je Jelena Karleuša prestala da piše kolumnu za "Kurir", to je nije sprečilo da na svom facebook profilu objavi novi tekst kojim ovoga puta pored Mire Škorić žestoko napada i Cecu Ražnatović Da ne okolišam puno, nemam … [više]

karleusa

Jelena Karleuša: Keva vam je, bre, glupa, ružna i nepismena

Nova kolumna Jelene Karleuše koju piše za dnevni list "Kurir" će izgleda dići još više prašine nego prethodne. Naime, Jelena se nije libila da svima odgovori na komentare, ali prozove i one koji su je hvalili i one koji su je kudili. A šta … [više]

karleusa-tosic

Jelena Karleuša o Paradi ponosa bez dlake na jeziku

Jelena Karleuša se u svojoj kolumni za list "Kurir" osvrnula na Paradu ponosa koja je juče održana, pa je tako sa čitaocima otkrila i svoje najitimnije tajne i svoje viđenje celog događaja, bez dlake na jeziku. Koristiću svakodnevni … [više]

Comments

 1. dragitza says:

  sjajna pevacica-steta sto do sad nije objavila svoj album!A tap011 najbolja pop grupa ikada!!!

 2. milanvs says:

  jedan od glavnih razloga zasto gledam vece sa Ivanom Ivanovicem

 3. suzana says:

  Salite se ! Devojka svaku pesmu peva isto, tek negde oko drugog refrena skapiram koja je pesma,toliko ih upropasti, a grimase su:jao, sto sam slatka!

 4. @suzana pa i jeste slatka!

 5. Prelepa je i uvek izgleda bozanstveno.

Speak Your Mind

*