Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Anica Dobra biografija

Anica Dobra je slavna glumica iz Srbije koja je glumila u srpskim i nemačkim filmovima. Ova lepa glumica iza sebe ima veliku i bogatu karijeru te mnogo uloga u brojnim projektima. Iza Anice je velik broj snimljenih filmova.

anica dobra

Anica Dobra je rođena 3. juna 1963. godine u Beogradu gdje je posle upisala Akademiju dramskih umetnosti na kojoj je diplomirala 1987. godine. Veliki momenat u njenoj karijeri bio je od 1977. do 1981. godine kada je glumila u nemačkim filmovima. U to je vreme živela u Frankfurtu.

Posle četiri godine koje je provela u inostranstvu Anica je rešila da se vrati u Beogradi i upiše poznatu akademiju. Tokom studija je sarađivala s mnogo velikih stručnjaka kao što su: Dragan Mrkić, Arijana Ćulina, Predrag Bajčetić i ostali.

Glumica je debitovala na filmu „Pera Panker“ 1985. godine šta je bio samo početak njene velike karijere. Posle dve godine dobila je nagradu na Filmskom festivalu u Puli za film „Već viđeno“. Da je prava glumačka zvezda potvrdila je ulogom u filmu „Balkan ekspres“, a tada je nastupala i u Ateljeu 212.

Učestvovala je i na mnogim festivalima, pa je tako na nagovor Emira Kusturice bila predsednica žirija filmskog festivala Kustendorf. Anica Dobra danas živi u Beogradu, u braku je i ima ćerku Minu.

Autor: Sanja, Foto: Facebook

loading...

Najtraženije

Lista najlepših Srpkinja

Kao uvod u ovaj interesantan izbor napomenućemo da sama činjenica da se neko nalazi na ovoj listi govori više od bilo kog ranga. Verujemo da svaka od ovih lepotica zaslužuje prvo mesto, ali ekipa portala Poznati.info je sastavila listu … [više]

Najlepši pevači na domaćoj estradi

Naši posetioci su izabrali najlepšeg pevača na domaćoj estradi! Glasao je veoma veliki broj posetilaca ovog sajta, a neizvesnost je trajala do samog kraja. Posetioci su posle rešili tko je za njih najlepši pevač na estradi. 1) Nikola … [više]

Najlepše pevačice na domaćoj estradi

Srbija ima mnogo lepih pevačica koje imaju velik broj obožavaoca koji ih prate po njihovim koncertima. Da bi sve bilo mnogo zanimljivije rešeno je da se proglasi najlepša pevačica na domaćoj estradi, a u tesnom takmičenju pobedila je Ceca … [više]

Comments

  1. Obozavam je!!!

Komentiraj

*