Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Dragan Jovanović Biografija

dragan jovanovic Dragan Jovanović Biografija

Dragan Jovanović je rođen 4. oktobra 1965. godine u Beogradu. Posle završene srednje škole upisao je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu gde je diplomirao glumu 1990. godine u klasi Milenka Maričića. Član je Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1990. godine gde je odigrao veliki broj uloga. Glumio je i u Budva Grad teatru, Zvezdara teatru, a u Madlenijumu je režirao predstavu Don Kihot gde je takođe igrao i glavnu ulogu. Takođe je ostao upamćen po brojnim ulogama u filmovima i TV serijama, a neke od najupečatljivijih su “Lajanje na zvezde”, “Dva sata kvalitetnog TV programa”, “Bure baruta”, “Otvorena vrata”, “Srećni ljudi”, “Stižu dolari”…
Sa nekoliko svojih kolega osniva pozorišnu i muzičku grupu “The Kuguars”, da bi pod tim nazivom kao kolektivnu režiju potpisivali predstave “Hajde da se igramo”, “Smešna strana istorije” i “Smešna strana muzike” ali i brojne muzičke numere.

Filmografija Dragana Jovanovića:

1988. Ortaci
1988. Šta radiš večeras
1988. Balkan ekspres 2
1989. Najbolji
1989. Balkan ekspres 2
1990. Zaboravljeni
1990. Početni udarac
1990. Baal
1990. Sveto mesto
1991. Metla bez drške
1992. Crni bombarder
1992. Zagreb-Beograd preko Sarajeva
1993. Kaži zašto me ostavi
1993. Vizantijsko plavo
1993. Metla bez dršk
1993. Napadač novinar
1994. Ni na nebu, ni na zemlji
1994. Dva sata kvalitetnog programa
1994. Biće bolje
1994. Amnezija
1993-1994. Srećni ljudi
1995. Svadbeni marš
1995. Dvoboj za troje
1995. Otvorena vrata
1995. Paket aranžman
1996. Šovinistička farsa 3
1997. Tango je tužna misao koja se pleše
1998. Hrana za glavu inspektor
1998. Lajanje na zvezde
1998. Stršljen
1998. Bure baruta
1999. Ranjena zemlja
2000. Senke uspomena
2001. Normalni ljudi
2001. Bumerang
2001. Lola
2002. Porodično blago 2
2002. Lisice (serija)
2002. Ko čeka dočeka
2003. Kazneni prostor
2003. Profesionalac
2003. Mali svet
2004. Stižu dolari
2005. Made in YU
2005-2006. Stižu dolari 2
2006. Optimisti
2006. Rakete
2007. Crni Gruja i kamen mudrosti
2007. Bela lađa
2008. Moj rođak sa sela
2008. Bela lađa 2
2009. Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi
2009 Ono kao ljubav
2009. Zauvijek mlad
2010. Bela ladja 3
2010. Covek iz Bagomba

Najtraženije

JK

Jelena Karleuša uputila otvoreno pismo Ceci

Iako je Jelena Karleuša prestala da piše kolumnu za "Kurir", to je nije sprečilo da na svom facebook profilu objavi novi tekst kojim ovoga puta pored Mire Škorić žestoko napada i Cecu Ražnatović Da ne okolišam puno, nemam … [više]

karleusa

Jelena Karleuša: Keva vam je, bre, glupa, ružna i nepismena

Nova kolumna Jelene Karleuše koju piše za dnevni list "Kurir" će izgleda dići još više prašine nego prethodne. Naime, Jelena se nije libila da svima odgovori na komentare, ali prozove i one koji su je hvalili i one koji su je kudili. A šta … [više]

karleusa-tosic

Jelena Karleuša o Paradi ponosa bez dlake na jeziku

Jelena Karleuša se u svojoj kolumni za list "Kurir" osvrnula na Paradu ponosa koja je juče održana, pa je tako sa čitaocima otkrila i svoje najitimnije tajne i svoje viđenje celog događaja, bez dlake na jeziku. Koristiću svakodnevni … [više]

Komentiraj

*