Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Ilda Šaulić biografija

Ilda Šaulić je srpska pevačica i ćerka poznatog pevača Šabana Šaulića. Iako je dugo vremena trenirala tenis u kojem je pokazivala odlične rezultate, Ilda je rešila da će njena karijera biti u pevanju jer ipak joj je to bila želja.

ilda šaulić

Ilda Šaulić je rođena 08. decembra 1978. godine u Beogradu. Iako se Šaban protiveo tome da mu se ćerka počne baviti pevanjem kao i on, ona je ipak rešila da napusti tenis i pokuša sa pevanjem.

Otac Šaban Šaulić poznat je kao jedan od navjećih pevača na području bivše Jugoslavije od kojeg su neke pesme prevedene i na makedonski. Iako iza sebe ima mnogo hitova, Šaban je ostao poznat kao pevač koji je duže vreme nosio periku, a koju je skinuo 2002. godine.

Pre nego šta je krenula očevim koracima, Ilda je završila Višu ekonomsku školu u Beogradu. Nije trebalo mnogo vremena da prođe, a Ilda je već iza sebe imala nekoliko dueta sa ocem da bi 2009. godine izdala prvi album „Stani dušo da te ispratim“. Album je izašao kao deo Grand produkcije.

Ilda je objavila još jedan album „Volim te“ takođe za Grand produkciju. Iza nje su hitovi: „Pusti me da plačem“, „Nepoznato mesto“, „Promaja“, „Ti si prvi“, „Posle nas“, „Ne dam što je moje“, „Ja sam tebe ipak volela“…

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

loading...

Najtraženije

Lista najlepših Srpkinja

Kao uvod u ovaj interesantan izbor napomenućemo da sama činjenica da se neko nalazi na ovoj listi govori više od bilo kog ranga. Verujemo da svaka od ovih lepotica zaslužuje prvo mesto, ali ekipa portala Poznati.info je sastavila listu … [više]

Najlepši pevači na domaćoj estradi

Naši posetioci su izabrali najlepšeg pevača na domaćoj estradi! Glasao je veoma veliki broj posetilaca ovog sajta, a neizvesnost je trajala do samog kraja. Posetioci su posle rešili tko je za njih najlepši pevač na estradi. 1) Nikola … [više]

Najlepše pevačice na domaćoj estradi

Srbija ima mnogo lepih pevačica koje imaju velik broj obožavaoca koji ih prate po njihovim koncertima. Da bi sve bilo mnogo zanimljivije rešeno je da se proglasi najlepša pevačica na domaćoj estradi, a u tesnom takmičenju pobedila je Ceca … [više]

Comments

 1. rada manojlovic says:

  pa ilda je onako…ali ipak sam ja hheh

 2. Dragica says:

  Ilda,bas si dobra pevacia a i pesme su ti dobre

 3. prava Milica Pavlovic (nezezamo se) says:

  Ilda, oduvek sam znala da imas nesto zajednicko sa Sabanom… mislila sam da je Saban tvoj brat, a ne tvoj tata…

 4. Ja sam takođe rođen 8.12. ali 1980. godine, ako to ikome išta znači. I da, fizičar sam po struci i nemam pojma što bi ikome ovo značilo. Valjda meni znači nešto ovo 8.12.

 5. Ilda Saulic je trenirala tenis,ali je odlucila postati pevacica. Interesantno.

 6. Pavle says:

  Dajte molim vas recite koje Sabanove pesme su prevedene na makedonskom, ja se ne mogu setiti. Ako mislite na „Milke duso“, „Snosti sakav da ti dojdam“ ill „Blaguno dejce“, to su makedonske izvorne, a ne prevod sa srpskog.

Komentiraj

*