Intervju-Snežana Savić: ”Obožavala sam Silvanu Armenulić”

Dugi niz godina Snežana Savić se uspešno bavi glumom i pevanjem. Njen  uspeh je u tome što je publika podjednako voli i u glumi i u pevanje. Nakon više od pet godina u punom sjaju zablistala je na Grandovoj sceni sa novim pesmama koje je publika odmah prihvatila. Za naš list priča o novim pesmam, bivšem mužu, ćerki Aniti, Tanji Savić, Silvani Armenulić...

Snezana Savic 2 560x838 Intervju Snežana Savić: Obožavala sam Silvanu Armenulić

Zbog čega pravite tako dugačke pauze?

Danas je mnogo hiperprodukcije. Ja sam želela da snimim nešto kvalitetno i trajno. Moram da priznam da sam u prvi mah odbila pesmu ,,Guča’’ koju sam sada izdala. Jedan novi kopozitor iz sarajeva Vojo Remović mi je ponudio tu i još neke pesme. Meni se to svidelo i odmah sam pozvala Sašu Popovića da mu kažem da sam našla pesme koje mi se sviđaju.

Publika je odjednom oživela vašu baladu ,,Topolska 18’’. Da li će biti neka persma u tom stilu?

-Ima jedna baladica koja liči na neke stare melodije. Prošle godine sam imala seriju koncerata i mogu vam reći da sam bila iznenađena koliko publika dobro prihvata pesmu ,,Topolska’’.

Bez obzira što pravite tako duge pauza, publika vas uvek željno iščekuje i nikako ne zaboravlja.

-Ako je tako kao što vi kažete, ja sam veoma srećna. Onda ima smisla sve ovo što sam radila godinama.

Iza sebe imate hitove koji će ostati za sva vremena. Da li ima danas takvih pesama?

-Ovo što se sada snima je slika vremena u kojem živimo. Pesme liče na to. Svi se pribojavaju emoscija, nažalost. Kakvo nam je vreme takve su nam pesme.

Snezana Savic 11 Intervju Snežana Savić: Obožavala sam Silvanu Armenulić

Kako vi gledate na internet i ostale stvari tog tipa?

– Razumem sve to, ali ne pristajem da budem deo tog otuđenog sistema. Neko je otvorio moju fan stranicu. Stavio je gomilu mojih omota od ploča, koje ni ja sama nemam, to su pravi obožavaoci.

 

 Nije vam bio problem da se obnažite na filmu?

– Nisam se puno skidala. Imala sam golišave scene u seriji ,,Srećni ljudi’’ gde mi se vide grudi dok ležim u kadi. Moja ćerka nakon toga nije tri dana išla u školu jer su je deca zadirkivala. To je deo posla. Jednom prilikom za potrebe golišavih scena nisam želela da se skinem skroz gola pa su mi našli dublerku. Kada sam videla kolika je krupna, pomislila sam da je bolje da sam to ipak ja odradila (smeh).

Da li bi ste sada prihvatili da se skinete?

– Kada bi uloga za mene bila značajna do te mere i ako ja procenim da je to vredno. Sve mora da bude sa merom, pogotovo u mojim godinama. .

Da li ona ima pretenzije ka muzici kao vi?

– Ona strašno voli muziku, ali sam joj ja dok je bila mala stalno govorila ,, Nećeš se ti najesti od pevanja’’, sada mi je krivo zbog toga. Ona je zaljubljenik u muziku. Stalno peva, a sva neova izdanja odmah kupuje i to sluša više od mene. Nekada zna u šali da kaže kako sam ja kriva što ona sada nije muzička zvezda.

Godinama se ne menjate, čak izgledate sve bolje. Koja je vaša tajna?

– Hvala! Pomažu mi moja šminkerka i stilistkinja. To je za mene pritisak, jer i kada bi htela malo da se opustim , onda se pitaju šta se to dešava. Skoro sam bila na odmoru sa sestrom na Kopaoniku i neka deca su me prepoznala, pa su na sav glas počeli da viču ,,Debela, debela… Ja pitam sestru, jel oni ovo mene zovu, a ona mi odgovori potvrdno.

Da li preferirate mlađe ili starije muškarce?

-Nekako se uvek potrefi mnogo mlađi ili mnogo stariji, nikako da se potrefi neko blizak mojim godinama. Kada je mlađi ja kažem sramota me je. A dosta starije od mene, njih ne preferiram (smeh).

Ko vam se dopada od mlađih pevačica?

– Slatka mi je Tanja Savić i Rada Manojlović. Svaka od njih dve su različite, ali dosta kvalitetne.

Da li postoji neka od njih u kojoj vidite sebe?

– Ako bi po senzibilitetu Tanja Savić ima tu vrstu prefinjenosti, sva je suptilna i ženstvena.

A koga poštujete iz starije garde?

– Ja strašno volim Tozovca, Cuneta, Lepu Lukić. Pokojnu Silvanu Aremnulić sam obožavala. Ona je za mene bila oličenje ženstvenosti i pevanje iz duše. Samo ona je imala tu toplinu u glasu. Imala je prelepu dozu erotike na sceni.

Da li ste imali prilike da je upoznate?

– Jednom prilikom sam je videla uživo, ali nažalost vrlo brzo posle toga je poginula. Nažalost nisam imala prilike da je upoznam i jako mi je žao zbog toga.

 

G.D

Najtraženije

JK

Jelena Karleuša uputila otvoreno pismo Ceci

Iako je Jelena Karleuša prestala da piše kolumnu za "Kurir", to je nije sprečilo da na svom facebook profilu objavi novi tekst kojim ovoga puta pored Mire Škorić žestoko napada i Cecu Ražnatović Da ne okolišam puno, nemam … [više]

karleusa

Jelena Karleuša: Keva vam je, bre, glupa, ružna i nepismena

Nova kolumna Jelene Karleuše koju piše za dnevni list "Kurir" će izgleda dići još više prašine nego prethodne. Naime, Jelena se nije libila da svima odgovori na komentare, ali prozove i one koji su je hvalili i one koji su je kudili. A šta … [više]

karleusa-tosic

Jelena Karleuša o Paradi ponosa bez dlake na jeziku

Jelena Karleuša se u svojoj kolumni za list "Kurir" osvrnula na Paradu ponosa koja je juče održana, pa je tako sa čitaocima otkrila i svoje najitimnije tajne i svoje viđenje celog događaja, bez dlake na jeziku. Koristiću svakodnevni … [više]

Speak Your Mind

*