Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Jelena Rozga biografija

Jelena Rozga je pevačica iz Hrvatske koja iza sebe ima mnogo uspešnih pesama i hitova sa kojima je postala jedna od najpopularnijih pevačica na području cele bivše Jugoslavije. Veliku karijeru kao pevačica je počela u grupi Magazin kada je imala samo osamnaest godina.

pevačica jelena

Jelena Rozga je rođena 23. avgusta 1977. godine u Splitu. Još je kao dete pokazivala veliko zanimanje za pevanje, ali i ples. Pre nego šta je počela da peva Jelena je imala odličnu karijeru kao balerina kada je nastupala u mnogim predstavama kao što su „Uspavana lepotica“, „Labuđe jezero“…

Sve se počelo menjati 1996. godine kada je počela da peva sa grupom Magazin koja je bila uspešna i poznata u celoj Jugoslaviji. Jelena je priznala kako joj je to bila jedna od najvećih želja i kako joj se od tog momenta život mnogo promenio i to na bolje.

Magazin je napustila 2006. godina kada je rešila da krene kao solo pevačica. Bilo je to vreme kada je objavila i album sa pesmom „Oprosti mala“. Ta pesma i „Ne zovi me Marija“ ubrzo su postale veliki hitovi i najavile uspešnu karijeru mlade pevačice.

Pesma „Daj šta daš“ iz 2008. godine postala je najslušanijom pesmom, a Jelena je postala kraljica Prokurativa osvojivši treći put nagradu za najslušaniju pesmu. Na festivalu 2010. godine nastupa sa pesmom „Bižuterija“ koja postaje najveći hit tog ljeta.

Sa Magazinom je imala sledeće hitove: „Da si ti ja“, “ Paaa..?“, „Nebo boje moje ljubavi“, „Minus i plus“. Samostalno se najviše izdvojila zahvaljujući pjesmama kao što su: „Oprosti mala“ i „Bižuterija“.

Pored bogate karijere koju ima zbog svojih pesama, Jelena je rešila da još jednom pokaže kako zna kako uspeti u svetu muzike. Jelena je jedam od sudija na poznatom muzičkom šou „X Factor“.

Autor: Sanja, Foto: Facebook

loading...

Najtraženije

Lista najlepših Srpkinja

Kao uvod u ovaj interesantan izbor napomenućemo da sama činjenica da se neko nalazi na ovoj listi govori više od bilo kog ranga. Verujemo da svaka od ovih lepotica zaslužuje prvo mesto, ali ekipa portala Poznati.info je sastavila listu … [više]

Najlepši pevači na domaćoj estradi

Naši posetioci su izabrali najlepšeg pevača na domaćoj estradi! Glasao je veoma veliki broj posetilaca ovog sajta, a neizvesnost je trajala do samog kraja. Posetioci su posle rešili tko je za njih najlepši pevač na estradi. 1) Nikola … [više]

Najlepše pevačice na domaćoj estradi

Srbija ima mnogo lepih pevačica koje imaju velik broj obožavaoca koji ih prate po njihovim koncertima. Da bi sve bilo mnogo zanimljivije rešeno je da se proglasi najlepša pevačica na domaćoj estradi, a u tesnom takmičenju pobedila je Ceca … [više]

Comments

  1. JELENA ROZGA TI SI NAM OMILJENA PJEVACICA MI TE VOLIMO 💜💜💜💜💜💜💜

  2. Lijepa si i volim tvoje sve pjesme

  3. jelena lijepa si i volim sve tvoje pjeesme

Komentiraj

*