Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Lepa Lukić biografija

Lepava Mušović sa umetničkim imenom Lepa Lukić jedna je od folk pevačica koja se najdulje nalazi na sceni i to već preko pet decenija. Radi se o popularnoj folk pevačici čiji je najveći hit pesma „Srce je moje violina“. Pesma je to koju znaju da pevaju na području cele bivše Jugoslavije.

lepa lukić

Lepa Lukić je rođena 16. januara 1940. godine u malom mestu Miločaj. Bez oca je ostala kada je imala samo dve godine, a njena majka je umrla u 94. godini života. Lepa ima još i brata rođenog 1936. godine.

Ljubav prema pevaju je otkrila kada je imala samo pet godina, a to je bio početak njenog pevanja. Profesionalnu karijeru je počela 1960. godine u duetima sa poznatim pevačima kao što su Gvozden Radičević i Mića Stojanović.

U javnosti se prvi put pojavila se pesmom „Od izvora do prutića“, a sa kojom je stekla veliku popularnost. Na početku svoje profesionalne karijere je inzistirala da se razvije kao solo pevač, a ne kao deo dueta, a što joj je kasnije i uspelo.

Iza nje je mnogo pesama: „Da li ćeš me voleti“, „Duša me bolela“, „Glavu gore mala“, „Ja nisam pesma“, „Kuća stara“… Dosada je objavila oko 30 albuma, a neko je vreme glumila u seriji „Paja i Jare“ i „Kamiondžije“. Godine 2010. učestvovala je u rijaliti šou „Veliki Brat VIP“.

Autor: Sanja, Foto: Printscreen

loading...

Najtraženije

Lista najlepših Srpkinja

Kao uvod u ovaj interesantan izbor napomenućemo da sama činjenica da se neko nalazi na ovoj listi govori više od bilo kog ranga. Verujemo da svaka od ovih lepotica zaslužuje prvo mesto, ali ekipa portala Poznati.info je sastavila listu … [više]

Najlepši pevači na domaćoj estradi

Naši posetioci su izabrali najlepšeg pevača na domaćoj estradi! Glasao je veoma veliki broj posetilaca ovog sajta, a neizvesnost je trajala do samog kraja. Posetioci su posle rešili tko je za njih najlepši pevač na estradi. 1) Nikola … [više]

Najlepše pevačice na domaćoj estradi

Srbija ima mnogo lepih pevačica koje imaju velik broj obožavaoca koji ih prate po njihovim koncertima. Da bi sve bilo mnogo zanimljivije rešeno je da se proglasi najlepša pevačica na domaćoj estradi, a u tesnom takmičenju pobedila je Ceca … [više]

Comments

  1. Lepa Lukic je svjetlo nasega vremena.
    Neka zivi vjecno.

  2. Lepa Lukic

    je svijetlosni poklon svih velicina.

  3. lepa Lukic je uvijek bila moj idol,uvek sam sa radoscu pjevela njene pjesme,nek je bog cuva i da pozivi dugo godina.

Komentiraj

*