Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Marija Petronijević Biografija

Marija Petronijević je rođena 23. februara 1987. godine od majke Dragane, i oca Milije. Pred njom je vrlo obećavajuća filmska karijera, glumila je u filmu “Zavet”, kao i u nekoliko italijanskih serija emitovanih na njihovoj nacionalnoj televiziji RAIUNO, pored toga pojavljaje se i u seriji “Crni Gruja”, “Seljaci”, “Selo gora, a baba se češlja”. Pohađala je Megatrend univerzitet, Fakultet za kulturu i medije. Mlada i ambiciozna glumica već u dvadesetoj godini prošetala je crvenim tepihom u Kanu pod ruku s Kusturicom, ponosi se svojim poreklom sa sela.

Prvi dani

Marija Petronijević je iz gimnazijske klupe zakoračila pravo na crveni tepih u Kanu, prvom ulogom u filmu „Zavet” Emira Kusturice. Filmski debi imala je uz Aleksandra Berčeka i Mikija Manojlovića, potom je glumila u serijama „Seljaci”, „Crni Gruja u NOB-u” i „Selo gori, a baba se češlja”, a onda se prihvatila varjače u „Prvom kuvaru Srbije”.

– Tužno je kad shvatim da me ljudi više znaju po kuvanju nego po filmu Emira Kusturice i Kanskom festivalu. Već nekoliko godina kuvam, dobro se snalazim, bilo bi mi žao i ponižavajuće da sutra neko drugi priprema hranu mojoj deci, ili mom mužu. Devojke koje se hvale da ni kafu ne znaju da skuvaju bolje da ćute, pokriju se ušima i što pre nauče.

Dete sa sela

Otvorena, neposredna i direktna, Marija nema problem sa svojim identitetom. Naprotiv, s ponosom ističe svoje poreklo kao svoju prednost.

– Priča o čuvenoj Visibabi, selu odakle sam, jeste priča o meni, nemam šta da krijem. Ne razumem foliranje, istina u nekom trenutku ispliva, a osobe koje se lažno predstavljaju jesu nesrećne i neostvarene. Detinjstvo mi je bilo divno baš zbog Visibabe i porodice. Odrastanje na selu ne može da se poredi sa odrastanjem na asfaltu, gde deca misle da je krava lila boje. U četvrtoj godini rodila mi se sestra, bila sam vrlo ljubomorna, prestala sam da pijem mleko na flašicu kada sam ugledala da ona to radi. Malo sam je maltretirala, imala sam fiks ideje koje je morala da isprati. Morala je, na primer, da jede živi grašak jer sam ja „kuvala” ručak, a imale smo i kućicu na drvetu u kojoj smo ostajale čak i kada kiša pada. Mama mi radi u vrtiću, tata je trenirao fudbal, kasnije je bio trener, a tetka Žana se bavila manekenstvom. Pored nje sam sebe videla u tom poslu, a baka i deda su mi iza zavese organizovali scenu. Tu bih menjala lambada suknjice, pevala Brenu i Vesnu Zmijanac. Bili su to začeci onoga što je Emir Kusturica kasnije pronašao u meni.

Marija Petronijević

Marija Petronijević

Izvor i foto: Wikipedia, pulsonline.rs

loading...

Najtraženije

Lista najlepših Srpkinja

Kao uvod u ovaj interesantan izbor napomenućemo da sama činjenica da se neko nalazi na ovoj listi govori više od bilo kog ranga. Verujemo da svaka od ovih lepotica zaslužuje prvo mesto, ali ekipa portala Poznati.info je sastavila listu … [više]

Najlepši pevači na domaćoj estradi

Naši posetioci su izabrali najlepšeg pevača na domaćoj estradi! Glasao je veoma veliki broj posetilaca ovog sajta, a neizvesnost je trajala do samog kraja. Posetioci su posle rešili tko je za njih najlepši pevač na estradi. 1) Nikola … [više]

Najlepše pevačice na domaćoj estradi

Srbija ima mnogo lepih pevačica koje imaju velik broj obožavaoca koji ih prate po njihovim koncertima. Da bi sve bilo mnogo zanimljivije rešeno je da se proglasi najlepša pevačica na domaćoj estradi, a u tesnom takmičenju pobedila je Ceca … [više]

Komentiraj

*