Neda Ukraden Biografija

neda ukraden 400 x 286 Neda Ukraden Biografija

Neda Ukraden je rođena 16. avgusta 1950. godine u Imotskom, Hrvatska. Međutim odrasla je u Sarajevu i često menjala gradove zbog obaveza njenog oca. Po izbijanju rata 1992. godine se doselila u Beograd gde je i ostala do danas. Završila je čak dva fakulteta, Prava i Filozofiju. Sa 18. godine je počela profesionalno da se bavi muzikom koja je postala njeno životno opredeljenje. Tokom cele karijere je objavila preko 25. albuma, poslednji “Da se nađemo na pola puta” 2009 godine.Učestvovala je na brojnim festivalima, a često i nagrađivana. Bila je udata za Milana Bibliju sa kim ima ćerku Jelenu.
Takođe postoji veoma interesantna priča o njenom prezimenu. Naime, prezime Ukraden potiče od prezimena Bojanić i Pavlović koji su živeli na granici Crne Gore i Hercegovine. Međutim, jedan od njenih pra-dedova je ukrao devojku koju nije smeo ukrasti, pa je tako i nastalo ovo neuobičajno prezime.

Diskografija Nede Ukraden:
1975 – Srce u srcu
1976 – Ko me to od nekud doziva
1977 – Nedine najljepše pjesme
1979 – Još te volim
1981 – Čuje se glas
1982 – To mora da je ljubav
1984 – Oči tvoje govore
1985 – Hoću tebe
1986 – 10 hitova
1986 – Šaj šaj
1987 – Došlo doba da se rastajemo
1988 – Ponoć je
1988 – Posluži nas srećo
1989 – Dobro došli
1990 – Poslije nas
1991 – 20 hitova
1992 – Nek živi muzika
1993 – Jorgovan
2003 – Život sam promijenila
2008 – Pop zvijezde zauvijek
2009 – Na pola puta

Najtraženije

Maja Marijana (3)

104 najlepših poznatih Srpkinja

Kao uvod u ovaj interesantan izbor napomenućemo da sama činjenica da se neko nalazi na ovoj listi govori više od bilo kog ranga. Verujemo da svaka od ovih lepotica zaslužuje prvo mesto, ali ekipa www.poznati.info je sastavila listu 101 … [više]

JK

Jelena Karleuša uputila otvoreno pismo Ceci

Iako je Jelena Karleuša prestala da piše kolumnu za "Kurir", to je nije sprečilo da na svom facebook profilu objavi novi tekst kojim ovoga puta pored Mire Škorić žestoko napada i Cecu Ražnatović Da ne okolišam puno, nemam … [više]

karleusa

Jelena Karleuša: Keva vam je, bre, glupa, ružna i nepismena

Nova kolumna Jelene Karleuše koju piše za dnevni list "Kurir" će izgleda dići još više prašine nego prethodne. Naime, Jelena se nije libila da svima odgovori na komentare, ali prozove i one koji su je hvalili i one koji su je kudili. A šta … [više]

karleusa-tosic

Jelena Karleuša o Paradi ponosa bez dlake na jeziku

Jelena Karleuša se u svojoj kolumni za list "Kurir" osvrnula na Paradu ponosa koja je juče održana, pa je tako sa čitaocima otkrila i svoje najitimnije tajne i svoje viđenje celog događaja, bez dlake na jeziku. Koristiću svakodnevni … [više]

vlado-georgiev-najjpg

Najlepši pevači na domaćoj estradi

Naši posetioci su izabrali najlepšeg pevača na domaćoj estradi! Glasao je veoma veliki broj posetilaca ovog sajta, a neizvesnost je trajala do samog kraja. Naravno, intervijuisali smo pobednika, a možete pogledati kako izgleda krajnji ishod … [više]

Komentari

  1. Па зар Неда није завршила Право и Енглески језик?!

  2. Meni je ostala u sjećanju njena pjesma”vrati se s kišom” i nisam znala da nam je bila tako blizu. Rođena skoro u komšiluku a odrasla iznad kanjona Neretve. Čudi me da nema njene Jele da pjeva jer je kod nas još uvijek kao u stara vremena kako otac tako sin…

  3. Rajko Dekic kaže:

    neda je legenda,,, zacepite pickeee.

Komentiraj

*