Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Radoš Bajić Biografija

rados bajic Radoš Bajić Biografija

Radoš Bajić je rođen 24. septembra 1953. godine u Medveđi. Posle završenog Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, prvu ozbiljniju ulogu je imao u filmu “Sarajevski atentat” 1975. godine gde je glumio Nedeljka Čabrinovića.

Ogromnu popularnost je stekao glumeći Sekulu u filmovima Sekula i njegove žene, Sekula se opet ženi i Treća sreća.

Krajem 2007. godine je na lokacijama u svom rodnom mestu počeo da snima TV seriju “Selo gori a baba se češlja” koja je imala sličnu tematiku kao i filmovi koji su ga proslavili, a koja je stekla ogromnu popularnost.

Trenutno privodi kraju snimanje serije “Ravna gora”

Filmografija Radoša Bajića:
1975. Đavolje merdevine
1975. Sarajevski atentat Nedeljko Čabrinović
1976. Deca rastu noću
1977. Beštije Anđelko
1978. Stići pre svitanja Miloš Jovanović
1979. Partizanska eskadrila Dalibor
1979. Radio Vihor zove Anđeliju
1979. Osvajanje slobode
1980. Dragi moj Milovane Danojliću
1981. Žeđ
1982. Nastojanje
1982. Krojači džinsa
1982. Led
1982. Sabinjanke
1983. Mahovina na asfaltu
1983. Banović Strahinja Boško Jugović
1984. Sedefna ruža
1984. Otkos Dobrivoje Krkić
1985. Dvostruki udar
1985. Crvena baraka
1986. Sekula i njegove žene Sekula
1987. Lutalica Dule
1987. Uvek spremne žene Brašarac
1987. Na putu za Katangu Jova
1988. Suncokreti
1988. Vanbračna putovanja
1987-1988. Vuk Karadžić Sima Milutinović Sarajlija
1988. Ortaci Spasoje Kiković – Kiki
1989. Pet hiljada metara sa preponama
1990. Pokojnik Policijski agent
1990. Sveto mesto Spira
1991. Sekula se opet ženi Sekula
1991. Smrt gospođe Ministarke pukovnik
1992. Prvi put s ocem na jutrenje kum Ilija
1992. Dezerter Aleksa
1993. Napadač
1995. Treća sreća Sekula/Dragoljub
1999. Belo odelo vlasnik striptiz-bara
2002. Država mrtvih Policijski komandir
2007-2010. Selo gori, a baba se češlja Radašin

 

Radoš Bajić -Led

 

Radoš Bajić – Led (Monodrama)

 

Radoš Bajić kao Sekula

 

Najtraženije

JK

Jelena Karleuša uputila otvoreno pismo Ceci

Iako je Jelena Karleuša prestala da piše kolumnu za "Kurir", to je nije sprečilo da na svom facebook profilu objavi novi tekst kojim ovoga puta pored Mire Škorić žestoko napada i Cecu Ražnatović Da ne okolišam puno, nemam … [više]

karleusa

Jelena Karleuša: Keva vam je, bre, glupa, ružna i nepismena

Nova kolumna Jelene Karleuše koju piše za dnevni list "Kurir" će izgleda dići još više prašine nego prethodne. Naime, Jelena se nije libila da svima odgovori na komentare, ali prozove i one koji su je hvalili i one koji su je kudili. A šta … [više]

karleusa-tosic

Jelena Karleuša o Paradi ponosa bez dlake na jeziku

Jelena Karleuša se u svojoj kolumni za list "Kurir" osvrnula na Paradu ponosa koja je juče održana, pa je tako sa čitaocima otkrila i svoje najitimnije tajne i svoje viđenje celog događaja, bez dlake na jeziku. Koristiću svakodnevni … [više]

Komentari

  1. Miodrag kaže:

    Molimo Vas da ako je ikako moguce da se dodje do mail ili bilo kakve adrese Radosa Bajica. Predsednik sam udruzenja za negovanje tradicija i bila bi mi velika cast da zajedno sa mojim drustvom licno upoznam gospodina Bajica.

  2. Радош је велико изненађење као редитељ.Серија Село гори је једна од наших најбољих серија. Човек је геније! Поздрав Радошу.

Komentiraj

*