Snežana Babić Sneki Biografija

sneki snezana babic Snežana Babić Sneki Biografija

 

Snežana Babić Sneki  je rođena u oktobru 1968, u Pančevu.

 

Od svog ranog detinjstva pokazuje sklonost ka muzici i pozorištu.
Još u osnovnoj školi učestvuje i pobeđuje na mnogobrojnim muzičkim takmičenjima.
Uporedo sa osnovnom, pohađa i muzičku školu “Jovan Bandur”, odsek solo pevanja i harmonike.
Od svoje devete godine postaje član prvog Dečijeg operskog studija u Jugoslaviji i za uloge u dečijim operama: Šumska kraljica i Zvezda Fifi, osvaja na takmičenju dečijeg stvaralaštva Jugoslavije prve nagrade za glumačko i muzičko ostvarenje.

Sa ove dve uloge belezi preko 300 odigranih dečijih predstava širom zemlje.
Uporedo sa aktivnostima na polju klasične, pokazuje talenat i interesovanje za narodnu muziku, pa veoma rano postaje član KUD “Abrašević”, iz Pančeva.

U isto vreme sa završenom nižom muzičkom školom “Jovan Bandur”, odsek solo pevanja i harmonike, kao veliki talenat biva primljena u srednju muzičku školu Josip Slavenski, u Beogradu, i pohadja solo pevanje.
Pored svih muzičkih škola završava sa odličnim uspehom i elektrotehničku skolu “Nikola Tesla”, u Pančevu.
Kao vokalni solista, KUD “Abrašević”, učestvuje na mnogobrojnim koncertima i turnejama širom sveta pa tako postaje član sekcije, Radio Beograda, izvorne narodne muzike i snima prve snimke za Radio Beograd.
Na audiciji pevača amatera narodne muzike u Beogradu u ogromnoj konkurenciji biva zapažena i dobija pravo da snimi svoj prvi album (1988), u izdanju RTV Ljubljana.

Sa tog albuma izdvaja se hit “Neka stari ko voleti ne zna”, koji je uvršten u fonoteku Radio Beograda.
Samo jedno pojavljivanje u najpopularnijoj muzičkoj emisiji “Disko folk”, pred milionskim auditoriumom, biva dovoljan da na poziv direktora marketinga PGP RTS, Lidije Habić, počne svoju uspešnu i dugogodišnju saradnju sa najvećom diskografskom kućom na Balkanu.

U saradnji sa PGP RTS, snima album “Dušo moja tanana”, (sa koga se izdvaja hit “Rupica na bradi”).
Zlatan tiraž od 150 000 prodatih primeraka je prodat u rekordnom roku i Sneki dobija prvo diskografsko priznanje “Zlatna ploča”.

Ogromna popularnost i veliko interesovanje medija odvodi je kao maskotu fudbalske reprezentacije u Italiu (Rim), na svetsko fudbalsko prvenstvo.

Za tu priliku izdaje singl pod nazivom “Ti saluto Italia” (Živela Italija), sa kojim u Rimu zauzima visoko treće mesto u konkurenciji od 30 izvodjača (učesnika).
Po povratku u zemlju dobija poziv od scenariste Siniše Pavića za učešće u jednom od najgledanijih filmova “Tesna koža 4″.

Singl iz filma “Tesna koža”, pod nazivom “Sneki rep” (Moje vruće haljine), postiže veliku popularnost koji je potvrđuje, ne samo kao pevačku zvezdu, već i kao multimedijalnu ličnost.

Najduže noge na estradi već tada krupnim koracima koračaju ka vrhu muzičko-estradne scene.
Sa albumom “Takni me, takni”(sa koga se izdvajaju hitovi “Ja nisam prva ni poslednja”, “Pijmo”, “Harmoniko, sviraj sama”,”Živote, grešila sam”), održava seriju solističkih koncerata u Beogradu. Jedan od tih koncerata je zabeležila TV Beograd, u direktnom televizijskom prenosu.

“Zvezda je rođena”, bio je naslov koji je tadašnja štampa objavila.
Celokupan prihod sa ovih koncerata je prosleđen u humanitarne svrhe, dečijoj bolnici, “Tiršova”, u Beogradu.
Kreće na veliku solističku turneju i održava preko 500 samostalnih koncerata, širom zemlje i dijaspore.
Tiraži prodatih albuma: “Takni me, takni” i “Hopa cupa” od 500 000 primeraka su osnova za dobijanje mnogobrojnih estradno-muzičkih nagrada.

Postaje višestruka dobitnica Oskara popularnosti, dobija nagradu “MESAM”, u kategoriji pevačica godine, postaje vlasnica mnogobrojnih priznanja, Zlatnih i Platinastih ploča za ogromne tiraže prodatih albuma kao i priznanja TV i radio stanica, u kategoriji za ličnost i HIT godine.

Snimanjem albuma “Igračka” (sa koga se izdvajaju hitovi Svatovi, Davorike dajke, Ljubavnica, Devojka bez sreće, Bumerang), ostvaruje veliki diskografski uspeh i ponovo na solističkoj turneji održava veliki broj koncerata na kojima se traži karta više.

Na albumu “Moj dragane”, oprobala se i kao kantautor sa kompozicijama: “Loša karta”, “Pojačaću radio” i “Ne smem više da te ljubim”, koje, zvanično, potpisuje inicijalima “SB BS”.

Počinje veoma uspešnu saradnju sa Južnim vetrom i izdaje album pod nazivom “Sneki i Juzni vetar” (sa koga se izdvajaju hitovi: “Mesečino, sestro mila”, “A ti ode sokole”, “Dva prstena”, “Kuda ide ljubav”) i snima veliki broj zabavnih programa, pod nazivom “Sneki show”, koji su bogati skečevima u kojima glumi sa glumačkom ekipom “Foliranti”.
Mnogi od ovih Show programa su emitovani u udarnim TV terminima, kao nezaobilazni deo novogodišnjih i zabavnih programa.

Sa albumom “Caki cale” (sa koga se nižu hitovi: “Voz ljubavi”, “Moram da te napijem” itd) potvrdjuje sve prethodne uspehe i nastavlja uspešno svoj estradni rad.
Godine 2005. izdaje album “Nisam ti ja dadilja”, a kasnije i singlove: “Nije kuća na prodaju”, “Opa Bato” i “Ljubavni maraton”.

Visok nivo profesionalizma, broj solističkih turneja i održanih koncerata širom zemlje i inostranstva (Evropa, Amerika, Australija), potvrdjuju njeno mesto jedne od najblistavijih zvezda naše estradno muzičke scene.

Veliki broj samostalnih koncerata, kao i prihodi sa istih, Sneki je održala u humanitarne svrhe.
Pomenućemo samo neke od njih, a to je koncert u Beranama za OŠ “Vuk Karadzić”, zatim veliki koncert u Beču, za izgradnju spomenika Vuku Karadžiću, i mnogo drugih koji su se nizali tokom njene uspešne karijere.
Kao veliki profesionalac, njen privatan život je nastojala da odvoji od poslovnog, i u tome je uspela.

Najveća ljubav joj je muzika a svoje slobodno vreme poklanja slikanju.

Njena vezanost i ljubav prema majci i sestri, pozitivna energija kojom zrači, su njen osnovni pokretač koji je nosi kroz poslovne uspehe.

Moto koji je uspešno vodi kroz život, uz neizbežan široki osmeh večitog borca i optimiste, glasi: “Sloboda je moja najveća strast”.

oskar Snežana Babić Sneki BiografijaMuzički hitovi:

-Takni me, takni,
-Ja nisam prva ni poslednja,
-Pijmo,
-Harmoniko, sviraj sama,
-Živote, gresila sam,
-Hopa cupa,
-Igračka,
-Svatovi,
-Bumerang,
-Davorike dajke,
-Ljubavnica,
-Sneki rep,
-Hajmo jovo na novo,
-Caki cale,
-Moram da te napijem,
-Nije kuća na prodaju,
-Opa Bato,
-Neka stari ko voleti ne zna.

Sneki Diskografija:

1988 – Neka stari ko voleti ne zna 
1989 – Rupica na bradi 
1990 – Ti saluto Italia ( single ) 
1990 – Takni me, takni 
1991 – Hopa cupa 
1992 – Sneki i Južni Vetar – Hoćes, nećeš 
1993 – Loša karta 
1995 – Igračka 
1996 – Sneki i Zlaja Band – Kraljica bez kralja 
1997 – Sneki i Futa band – Čaša greha 
1998 – Caki cale 
2001 – Hajmo jovo nanovo 
2005 – Par sati

 

 

 

 

Zvanični sajt http://www.sneki.rs/

Najtraženije

Maja Marijana (3)

104 najlepših poznatih Srpkinja

Kao uvod u ovaj interesantan izbor napomenućemo da sama činjenica da se neko nalazi na ovoj listi govori više od bilo kog ranga. Verujemo da svaka od ovih lepotica zaslužuje prvo mesto, ali ekipa www.poznati.info je sastavila listu 101 … [više]

JK

Jelena Karleuša uputila otvoreno pismo Ceci

Iako je Jelena Karleuša prestala da piše kolumnu za "Kurir", to je nije sprečilo da na svom facebook profilu objavi novi tekst kojim ovoga puta pored Mire Škorić žestoko napada i Cecu Ražnatović Da ne okolišam puno, nemam … [više]

karleusa

Jelena Karleuša: Keva vam je, bre, glupa, ružna i nepismena

Nova kolumna Jelene Karleuše koju piše za dnevni list "Kurir" će izgleda dići još više prašine nego prethodne. Naime, Jelena se nije libila da svima odgovori na komentare, ali prozove i one koji su je hvalili i one koji su je kudili. A šta … [više]

karleusa-tosic

Jelena Karleuša o Paradi ponosa bez dlake na jeziku

Jelena Karleuša se u svojoj kolumni za list "Kurir" osvrnula na Paradu ponosa koja je juče održana, pa je tako sa čitaocima otkrila i svoje najitimnije tajne i svoje viđenje celog događaja, bez dlake na jeziku. Koristiću svakodnevni … [više]

vlado-georgiev-najjpg

Najlepši pevači na domaćoj estradi

Naši posetioci su izabrali najlepšeg pevača na domaćoj estradi! Glasao je veoma veliki broj posetilaca ovog sajta, a neizvesnost je trajala do samog kraja. Naravno, intervijuisali smo pobednika, a možete pogledati kako izgleda krajnji ishod … [više]

Komentari

  1. sejdi shala kaže:

    bomba si ti

Komentiraj

*