Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Snežana Babić Sneki biografija

Snežana Babić Sneki je pevačica sa velikim brojem pesama koje su odmah postale hitovi. Bilo je potrebno samo jedno učestvovanje na u popularnoj muzičkoj emisiji “Disko folk” za poziv direktora marketinga, Lidije Habić za saradnjom sa Snežanom koja je tada potpisala za RTS.

snezana sneki Snežana Babić Sneki biografija

Snežana Babić Sneki je rođena 1968. godine u mestu Pančevu, a već je u detinjstvu pokazivala sklonost prema pozorištu i muzici kada je učestvovala na brojnim muzičkim takmičenjima. Tada je usporedo sa osnovnom školom pohađala i muzičku školu “Jovan Bandur”, gdje je učila pevanje i sviranje hamornike.

Od svoje devete godine Snežana je član Dečjeg operskog studija u Jugoslaviji za uloge u brojnim dečjim operama kao što su: “Zvezda Fifi” i “Šumska kraljica”. Na takmičenju dečjeg stvaralaštva Jugoslavije osvaja prvu nagradu za muzičko i glumačko ostvarenje. Sa samo dve spomenute uloge Snežana je beležila preko 300 predstava.

Usporedo sa klasičnom muzikom Snežana pokazuje i interesovanje za narodnu muziku te tako postaje člankom KUD “Abrašević” iz mesta Pančevo. Kao solist iz spomenutog društva, Snežana učestvuje na brojnim koncertima i turnejama i postaje član Radio Beograda.

Posle toga je usledila audicija za pevača amatera u Beogradu kada biva zapažena i dobija priliku da snimi prvi album u izdanju RTV-a iz Ljubljane. Sa prvog albuma koji je snimila 1988. godine izdvaja se pesma “Neka stari ko voleti ne zna” koja je uvrštena u fonoteku Radio Beograda.

Sa albumom “Takni me takni” održala je velik broj solističkih koncerata u Beogradu. Sa tog albuma su nezaboravne pesme: “Harmoniko, sviraj sama”,  “Živote, grešila sam” i “Ja nisam prva ni poslednja”.

Snežana Babić Sneki je postala višestruka dobitnica Oskara za popularnost te je dobila nagradu “Mesam” u kategoriji pevačice godine. Postala je vlasnicom mnogih priznanja za velik broj prodanih ploča.

Snežana je vodila i “Sneki show” te snimila velik broj zabavnih programa, a mnogi od njih su emitovani na u udarnim TV terminima kao dio zabavnih i novogodišnjih programa. Od muzičkih hitova ne treba zaboraviti na: “Pijmo”, “Svatovi”, “Bumerang”, “Igračka” i mnoge druge.

Autor: Sanja, Foto: www.sneki.rs

Najtraženije

JK

Jelena Karleuša uputila otvoreno pismo Ceci

Iako je Jelena Karleuša prestala da piše kolumnu za "Kurir", to je nije sprečilo da na svom facebook profilu objavi novi tekst kojim ovoga puta pored Mire Škorić žestoko napada i Cecu Ražnatović Da ne okolišam puno, nemam … [više]

karleusa

Jelena Karleuša: Keva vam je, bre, glupa, ružna i nepismena

Nova kolumna Jelene Karleuše koju piše za dnevni list "Kurir" će izgleda dići još više prašine nego prethodne. Naime, Jelena se nije libila da svima odgovori na komentare, ali prozove i one koji su je hvalili i one koji su je kudili. A šta … [više]

karleusa-tosic

Jelena Karleuša o Paradi ponosa bez dlake na jeziku

Jelena Karleuša se u svojoj kolumni za list "Kurir" osvrnula na Paradu ponosa koja je juče održana, pa je tako sa čitaocima otkrila i svoje najitimnije tajne i svoje viđenje celog događaja, bez dlake na jeziku. Koristiću svakodnevni … [više]

Komentari

  1. sejdi shala kaže:

    bomba si ti

Komentiraj

*