Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Snežana Babić Sneki biografija

Snežana Babić Sneki je pevačica sa velikim brojem pesama koje su odmah postale hitovi. Bilo je potrebno samo jedno učestvovanje na u popularnoj muzičkoj emisiji „Disko folk“ za poziv direktora marketinga, Lidije Habić za saradnjom sa Snežanom koja je tada potpisala za RTS.

snežana sneki

Snežana Babić Sneki je rođena 1968. godine u mestu Pančevu, a već je u detinjstvu pokazivala sklonost prema pozorištu i muzici kada je učestvovala na brojnim muzičkim takmičenjima. Tada je usporedo sa osnovnom školom pohađala i muzičku školu „Jovan Bandur“, gdje je učila pevanje i sviranje hamornike.

Od svoje devete godine Snežana je član Dečjeg operskog studija u Jugoslaviji za uloge u brojnim dečjim operama kao što su: „Zvezda Fifi“ i „Šumska kraljica“. Na takmičenju dečjeg stvaralaštva Jugoslavije osvaja prvu nagradu za muzičko i glumačko ostvarenje. Sa samo dve spomenute uloge Snežana je beležila preko 300 predstava.

Usporedo sa klasičnom muzikom Snežana pokazuje i interesovanje za narodnu muziku te tako postaje člankom KUD „Abrašević“ iz mesta Pančevo. Kao solist iz spomenutog društva, Snežana učestvuje na brojnim koncertima i turnejama i postaje član Radio Beograda.

Posle toga je usledila audicija za pevača amatera u Beogradu kada biva zapažena i dobija priliku da snimi prvi album u izdanju RTV-a iz Ljubljane. Sa prvog albuma koji je snimila 1988. godine izdvaja se pesma „Neka stari ko voleti ne zna“ koja je uvrštena u fonoteku Radio Beograda.

Sa albumom „Takni me takni“ održala je velik broj solističkih koncerata u Beogradu. Sa tog albuma su nezaboravne pesme: „Harmoniko, sviraj sama“,  „Živote, grešila sam“ i „Ja nisam prva ni poslednja“.

Snežana Babić Sneki je postala višestruka dobitnica Oskara za popularnost te je dobila nagradu „Mesam“ u kategoriji pevačice godine. Postala je vlasnicom mnogih priznanja za velik broj prodanih ploča.

Snežana je vodila i „Sneki show“ te snimila velik broj zabavnih programa, a mnogi od njih su emitovani na u udarnim TV terminima kao dio zabavnih i novogodišnjih programa. Od muzičkih hitova ne treba zaboraviti na: „Pijmo“, „Svatovi“, „Bumerang“, „Igračka“ i mnoge druge.

Autor: Sanja, Foto: www.sneki.rs

loading...

Najtraženije

Lista najlepših Srpkinja

Kao uvod u ovaj interesantan izbor napomenućemo da sama činjenica da se neko nalazi na ovoj listi govori više od bilo kog ranga. Verujemo da svaka od ovih lepotica zaslužuje prvo mesto, ali ekipa portala Poznati.info je sastavila listu … [više]

Najlepši pevači na domaćoj estradi

Naši posetioci su izabrali najlepšeg pevača na domaćoj estradi! Glasao je veoma veliki broj posetilaca ovog sajta, a neizvesnost je trajala do samog kraja. Posetioci su posle rešili tko je za njih najlepši pevač na estradi. 1) Nikola … [više]

Najlepše pevačice na domaćoj estradi

Srbija ima mnogo lepih pevačica koje imaju velik broj obožavaoca koji ih prate po njihovim koncertima. Da bi sve bilo mnogo zanimljivije rešeno je da se proglasi najlepša pevačica na domaćoj estradi, a u tesnom takmičenju pobedila je Ceca … [više]

Comments

  1. sejdi shala says:

    bomba si ti

Komentiraj

*