Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Toni Cetinski Biografija

Antoni Toni Cetinski je rođen u Puli 31. maja 1969. godine. On je popularni hrvatski muzičar i pevač. Toni je počeo pevati sa 15 godina sa raznim lokalnim bendovima i nastupao je na gitarijadama. Svira klavir, a pored toga i bubnjeve i bas gitaru. Toni se 1991. godine seli iz Rovinja u Zagreb, gde je i započeo svoju samostalnu karijeru. Predstavljao je Hrvatsku na Evroviziji 1994. godine sa pesmom Željena Klašterke Nek’ ti bude ljubav sva.

Poznat je kao i član žirija na TV šou Hrvatska traži zvezdu na RTL televiziji. Dobitnik je mnogih priznanja i nagrada za svoj rad. Snimio je duet i sa čuvenim Hose Karerasom. Sarađivao je i snimao sa pojedinim sinfonijskim orkestrima i filharmonijama.

Diskografija:

1991. Srce nikad ne laže
1992. Ljubomora 1
1993. Ljubomora 2
1995. Ljubav i bol
1996. Prah i pepeo
2000. Triptonyc
2003. A sada…
2005. Budi uz mene
2008.  Ako to se zove ljubav
2010. Da Capo
2011. Best of Tony Cetinski
2012. Opet Si Pobijedila

Antoni Toni Cetinski

Antoni Toni Cetinski

Izvor i foto: WP, podpalmo.si, tracevi-magazin.com

loading...

Komentiraj

*