Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Toni Cetinski Biografija

Antoni Toni Cetinski je rođen u Puli 31. maja 1969. godine. On je popularni hrvatski muzičar i pevač. Toni je počeo pevati sa 15 godina sa raznim lokalnim bendovima i nastupao je na gitarijadama. Svira klavir, a pored toga i bubnjeve i bas gitaru. Toni se 1991. godine seli iz Rovinja u Zagreb, gde je i započeo svoju samostalnu karijeru. Predstavljao je Hrvatsku na Evroviziji 1994. godine sa pesmom Željena Klašterke Nek’ ti bude ljubav sva.

Poznat je kao i član žirija na TV šou Hrvatska traži zvezdu na RTL televiziji. Dobitnik je mnogih priznanja i nagrada za svoj rad. Snimio je duet i sa čuvenim Hose Karerasom. Sarađivao je i snimao sa pojedinim sinfonijskim orkestrima i filharmonijama.

Diskografija:

1991. Srce nikad ne laže
1992. Ljubomora 1
1993. Ljubomora 2
1995. Ljubav i bol
1996. Prah i pepeo
2000. Triptonyc
2003. A sada…
2005. Budi uz mene
2008.  Ako to se zove ljubav
2010. Da Capo
2011. Best of Tony Cetinski
2012. Opet Si Pobijedila

Antoni Toni Cetinski Toni Cetinski Biografija

Antoni Toni Cetinski

Izvor i foto: WP, podpalmo.si, tracevi-magazin.com

Najtraženije

Maja Marijana (3)

101 najlepša poznata Srpkinja

Kao uvod u ovaj interesantan izbor napomenućemo da sama činjenica da se neko nalazi na ovoj listi govori više od bilo kog ranga. Verujemo da svaka od ovih lepotica zaslužuje prvo mesto, ali ekipa portala Poznati.info je sastavila listu 100 … [više]

pevač nikola paunović

Najlepši pevači na domaćoj estradi

Naši posetioci su izabrali najlepšeg pevača na domaćoj estradi! Glasao je veoma veliki broj posetilaca ovog sajta, a neizvesnost je trajala do samog kraja. Posetioci su posle rešili tko je za njih najlepši pevač na estradi. 1) Nikola … [više]

ceca ražnatović

Najlepše pevačice na domaćoj estradi

Srbija ima mnogo lepih pevačica koje imaju velik broj obožavaoca koji ih prate po njihovim koncertima. Da bi sve bilo mnogo zanimljivije rešeno je da se proglasi najlepša pevačica na domaćoj estradi, a u tesnom takmičenju pobedila je Ceca … [više]

Komentiraj

*