Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Vera Matović Biografija

vera matovic Vera Matović Biografija

Vera Matović rođena je  u Čacku. Svoju karijeru započela je još davne 1974 godine.

Objavila je preko 20 albuma i isto toliko singlova. Pored svoje pevačke karijere, Vera Matović je takođe glumila u popularnoj seriji „Kamiondžije“ gde je stekla veliku popularnost kao i sama serija.

Svoju karijeru je započela sa harmonikašem Ratomirom Matovićem za koga je bila udata. Neki od njenih najvećih hitova su „Hajde, hajde milovanje moje“, „Javi se“, „Pastirice mlado i milo“.

Osvajala je nagrade na kultnim festivalima „Šumadijski sabor“, „Ilidža“, „Poselo 202″ i mnogim drugim.

Trenutno je gledamo u rijaliti programu „Srpska posla“, TV Pink

 

Vera Matović u filmu „Kamiondžije“:

 

Vera Matović „Hajde, hajde milovanje moje“:

Vera Matović „Marko, sunce moje jarko“

„Srpska Posla“, TV Pink

 

Diskografija Vere Matović

  • 1974 – Pomiri se sudbinom (Single)
  • 1975 – Sve ili ništa (Single 1)
  • 1975 – Od nemila do nedraga (Single 2)
  • 1976 – Skloni mi se s puta (Single 1)
  • 1976 – U srcu sam te zaključala (Single 2)
  • 1977 – Prekide se lanac sreće (Single 1)
  • 1977 – Lepi Marijo (Single 2)
  • 1978 – Nisi me na putu našao (Singl 1)
  • 1978 – Ne mogu da se odvojim od tebe (Single 2)
  • 1979 – Nije greška već namera (Single 1)
  • 1979 – Najdraži gost (Single 2)
  • 1980 – Sačekaj me ljubavi
  • 1981 – Belu bluzu suza kvasi
  • 1981 – Zakuni se oko moje (Single)
  • 1982 – Hajde da se budimo u dvoje
  • 1983 – Javi se, javi
  • 1984 – Po mojoj si volji
  • 1985 – Ja znam lek za ostavljene
  • 1986 – Halo, halo, gde ideš večeras
  • 1987 – Samo jedan minut
  • 1988 – Volim te k’o Boga
  • 1989 – Volim te
  • 1990 – Kriva sam
  • 1991 – Živeli zaljubljeni
  • 1992 – Ljuljaj me sudbino
  • 1994 – Kakva je ovo godina
  • 1995 – Ti si sve što znam
  • 1997 – Čije li su ono oči
  • 1999 – 18 dana
  • 2003 – Izdao si našu ljubav
  • 2006 – Ljubavni virus
  • 2009 – Miki Milane
  • 2010 – Miki Milane

Filmografija

  • Kamiondžije 2, (1983) (TV series)
  • Sok od Šljiva, (1981)

Najtraženije

Maja Marijana (3)

101 najlepša poznata Srpkinja

Kao uvod u ovaj interesantan izbor napomenućemo da sama činjenica da se neko nalazi na ovoj listi govori više od bilo kog ranga. Verujemo da svaka od ovih lepotica zaslužuje prvo mesto, ali ekipa portala Poznati.info je sastavila listu 100 … [više]

pevač nikola paunović

Najlepši pevači na domaćoj estradi

Naši posetioci su izabrali najlepšeg pevača na domaćoj estradi! Glasao je veoma veliki broj posetilaca ovog sajta, a neizvesnost je trajala do samog kraja. Posetioci su posle rešili tko je za njih najlepši pevač na estradi. 1) Nikola … [više]

ceca ražnatović

Najlepše pevačice na domaćoj estradi

Srbija ima mnogo lepih pevačica koje imaju velik broj obožavaoca koji ih prate po njihovim koncertima. Da bi sve bilo mnogo zanimljivije rešeno je da se proglasi najlepša pevačica na domaćoj estradi, a u tesnom takmičenju pobedila je Ceca … [više]

Comments

  1. KOJE GODINE JE ROĐENA PJEVAČICA GOSPOĐA VERA MATOVIĆ ? ! ?

  2. nedzad mujic says:

    Ova prelijepa neunistiva strina je 1954 godiste bio sam na njenom koncertu u JNA u Cacku i tako sazno steta sto je nisam ugrabio prelijepa je Vera Matovic :)

  3. Zorica Bamberger says:

    Ja Veru mnogo volim, u svojoj knjizi o narodnoj muzici. Ne diraj zvezdu dok spava, o njoj sam samo najlepse pisala. Njene godine nisu bitne, jer je ona po meni i dalje najlepsa od svih. Svako dobro za sve u nasoj zemlji kao i dijaspori!

Komentiraj

*