Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Vera Matović Biografija

Vera Matović rođena je  u Čacku. Svoju karijeru započela je još davne 1974 godine.

Objavila je preko 20 albuma i isto toliko singlova. Pored svoje pevačke karijere, Vera Matović je takođe glumila u popularnoj seriji „Kamiondžije“ gde je stekla veliku popularnost kao i sama serija.

Svoju karijeru je započela sa harmonikašem Ratomirom Matovićem za koga je bila udata. Neki od njenih najvećih hitova su „Hajde, hajde milovanje moje“, „Javi se“, „Pastirice mlado i milo“.

Osvajala je nagrade na kultnim festivalima „Šumadijski sabor“, „Ilidža“, „Poselo 202“ i mnogim drugim.

Trenutno je gledamo u rijaliti programu „Srpska posla“, TV Pink

 

Vera Matović u filmu „Kamiondžije“:

 

Vera Matović „Hajde, hajde milovanje moje“:

Vera Matović „Marko, sunce moje jarko“

„Srpska Posla“, TV Pink

 

Diskografija Vere Matović

  • 1974 – Pomiri se sudbinom (Single)
  • 1975 – Sve ili ništa (Single 1)
  • 1975 – Od nemila do nedraga (Single 2)
  • 1976 – Skloni mi se s puta (Single 1)
  • 1976 – U srcu sam te zaključala (Single 2)
  • 1977 – Prekide se lanac sreće (Single 1)
  • 1977 – Lepi Marijo (Single 2)
  • 1978 – Nisi me na putu našao (Singl 1)
  • 1978 – Ne mogu da se odvojim od tebe (Single 2)
  • 1979 – Nije greška već namera (Single 1)
  • 1979 – Najdraži gost (Single 2)
  • 1980 – Sačekaj me ljubavi
  • 1981 – Belu bluzu suza kvasi
  • 1981 – Zakuni se oko moje (Single)
  • 1982 – Hajde da se budimo u dvoje
  • 1983 – Javi se, javi
  • 1984 – Po mojoj si volji
  • 1985 – Ja znam lek za ostavljene
  • 1986 – Halo, halo, gde ideš večeras
  • 1987 – Samo jedan minut
  • 1988 – Volim te k’o Boga
  • 1989 – Volim te
  • 1990 – Kriva sam
  • 1991 – Živeli zaljubljeni
  • 1992 – Ljuljaj me sudbino
  • 1994 – Kakva je ovo godina
  • 1995 – Ti si sve što znam
  • 1997 – Čije li su ono oči
  • 1999 – 18 dana
  • 2003 – Izdao si našu ljubav
  • 2006 – Ljubavni virus
  • 2009 – Miki Milane
  • 2010 – Miki Milane

Filmografija

  • Kamiondžije 2, (1983) (TV series)
  • Sok od Šljiva, (1981)
loading...

Comments

  1. KOJE GODINE JE ROĐENA PJEVAČICA GOSPOĐA VERA MATOVIĆ ? ! ?

  2. nedzad mujic says:

    Ova prelijepa neunistiva strina je 1954 godiste bio sam na njenom koncertu u JNA u Cacku i tako sazno steta sto je nisam ugrabio prelijepa je Vera Matovic 🙂

  3. Zorica Bamberger says:

    Ja Veru mnogo volim, u svojoj knjizi o narodnoj muzici. Ne diraj zvezdu dok spava, o njoj sam samo najlepse pisala. Njene godine nisu bitne, jer je ona po meni i dalje najlepsa od svih. Svako dobro za sve u nasoj zemlji kao i dijaspori!

  4. Dragan Sef Kuhinje Papilon Restaurant says:

    vera je nasa najbolja pevacica svojeg vremena volim svaku njenu pjesmu izdvajam bela bluza,legenda je srpske narodne pesme,

  5. goran says:

    Za svoje godine ja dobro izgleda a pjeva jos bolje.

  6. Prelepi su pevaci izuzev Nemanje Stevanovica on je prelep covek i dobro peva.

  7. nenad says:

    vera je 1946 godište tako piše u njennoj biografji.

Komentiraj

*