Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Voja Brajović biografija

Voja Brajović je glumac i nekadašnji ministar kulture u Vladi Republike Srbije. Na sceni se dokazao svojim talentom, a to pokazuju i brojne role koje je imao na pozorištu u nekima od najpopularnijih predstava u kojima su mogli uživati mnogi posetioci.

voja brajović

Voja Braović je rođen 11. maja 1949. godine u Beogradu kao Vojislav Brajović. Školovanje je započeo u mestu Valjevo gde je završio osnovnu i srednju školu, a posle toga je nastavio u Beogradu gde je upisao FDU, rešio je da to bude smer gluma kod profesora Predraga Bajčetića. Posle toga je diplomirao kod Ognjenke Milićević.

Posle FDU-a, Voja je postao stalni član Jugoslovenskog pozorišta gde je u četrdeset godina ostvario više od 50 uloga, ali je zato filmskih bilo mnogo više, preko 100. Prva uloga desila se 1968. godine kada je bio na prvoj godini fakulteta. Poslednja uloga bila je ona u filmu „Turneja“ iz 2008. godine.

U svojoj bogatoj karijeri dobio je mnogo nagrada za ono šta je uradio i svima pokazao, pa je tako osvojio „Dobričin prsten“. Osvojio je više od 30 nagrada i tako se dokazao kao jedan od najcenjenijih glumaca u Srbiji, ali i šire.

Voja je osim u glumi neko vreme radio i u politici kao ministar kulture od 15. maja 2007. godine do 8. jula 2008. godine. Ima sina Vukotu koji je kao i njegov otac rešio da postane glumac.

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

loading...

Najtraženije

Lista najlepših Srpkinja

Kao uvod u ovaj interesantan izbor napomenućemo da sama činjenica da se neko nalazi na ovoj listi govori više od bilo kog ranga. Verujemo da svaka od ovih lepotica zaslužuje prvo mesto, ali ekipa portala Poznati.info je sastavila listu … [više]

Najlepši pevači na domaćoj estradi

Naši posetioci su izabrali najlepšeg pevača na domaćoj estradi! Glasao je veoma veliki broj posetilaca ovog sajta, a neizvesnost je trajala do samog kraja. Posetioci su posle rešili tko je za njih najlepši pevač na estradi. 1) Nikola … [više]

Najlepše pevačice na domaćoj estradi

Srbija ima mnogo lepih pevačica koje imaju velik broj obožavaoca koji ih prate po njihovim koncertima. Da bi sve bilo mnogo zanimljivije rešeno je da se proglasi najlepša pevačica na domaćoj estradi, a u tesnom takmičenju pobedila je Ceca … [više]

Komentiraj

*