Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Zlata Petrović biografija

Zlata Petrović je srpska folk pevačica koja je svoju karijeru počela pevajući sa majkom u kafanama i na svadbama. Dosada je objavila oko 14 albuma i otpevala mnogo pesama koje su bile hitovi, a koje se i danas rado slušaju.

zlata petrović

Zlata Petrović je rođena 13. jula 1962. godine u Beogradu. Odrasla je romskoj porodici, a prvi put se udala protiv svoje volje kada je imala samo četrnaest godina. Za drugo vjenčanje je imala šesnaest godina. Sa Hasanom Dudićem tako ima sina Mikija, a sa Zoranom Pejom sina Jovana.

Posle nastupanja po kafanama i svadbama Zlata je objavila prvi album sa pesmom „Dođi da mi ruke greješ“ koji joj je doneo veliku popularnost i posle kojeg je postala poznata po celoj Srbiji.

Pevačica je učestvovala i u Farmi, a pre nego šta je ušla priznala je kako se jedino plaši štale jer ne želi da vidi miševe. Iako su u šou učestvovali i njeni bivši muževi, Zlata nije imala ništa protiv. Priznala je da je s njima u dobrim odnosima i da će se barem moći ako treba na nekog istresti.

Zlata je ostvarila bogatu karijeru i snimila mnogo uspešnih pesama kao što su: „Ništa nam ne mogu“, „Opet ćeš na dno“, „Poludelo srce“, „Samo tebe vidim srećo“, „Zaljubljena ili luda“, „Žena zmaj“…

Autor: Sanja, Foto: Facebook

loading...

Comments

  1. extra

  2. Dali je istina da je Zlata bila udata bre hasana za Dusana Todorovic?

  3. Dali je istina, da je pre Hasana bila sa Sinanom Sakicom.. i pustila Sinana zbog Hasana i tad je Sinan objavio pesmu Miko druze moj???

  4. najaca je!

  5. Prifesor univerziteta says:

    Zlata Petrović je za mene najlepša žena (DAMA) na svetu, rodjen sam 1985 godine i znam da ima sina starijeg od mene al bio bi sa Zlatom po svaku cenu makar dobio i metak u čelo ne bi žalio.

Komentiraj

*