3 saveta za glatke noge

Lepe i glatke noge su moguće i to uz korisne savete koji će da vam pomognu kako da bez straha nosite kratke šortseve i mini suknje te haljine. Ne treba da trošite mnogo na razne tretmane, a potrebno je samo malo vašeg vremena i pozitivne energije.

glatke noge

Pre nego bilo što uradite važno je da omekšate kožu, a to možete uz pomoć pilinga. Bilo bi dobro kada bi piling uradili sa sredstvima koja su blaga i koja djeluju nežno na vašu kožu. Tako nećete da pogrešite ako koristite sredstva koja sadrže hidratantna ulja. Upravo će ona sprečiti perutanje kože. Više vremena posvetite delovima tela kod članaka i kolena.

Ako imate problema sa crvenilom na nogama, njega možete da rešite uz pomoć losiona koji u sebi ima salicilnu kiselinu, a koja umiruje kožu. Veoma je važno da kožu redovito mažete hidratantnim kremama koje pomažu zategnuti i nahraniti vašu kožu.

Sada je vreme za sledeći korak. Vreme ja da maknete sa svojih nogu sve ono zbog čega se nećete dobro osećati. Sada treba da ogolite noge, a to možete da uradite uz pomoć pravog brijača.

Neka to bude brijač sa četiri oštrice jer je dovoljan samo jedan potez kako bi se dlake uklonile. Bilo bi dobro kada bi koristili penu za brijanje jer samo sa njom možete da sprečite iritaciju i crvenilo, tako što pomaže omekšati dlaku.

Za sve one malo hrabrije i koji ne žele celo vreme da razmišljaju o dlačicama, tu je i depilacija voskom. Ovako ćete biti mirni barem nekoliko nedelja. Ako imate problema sa uraslim dlačicama, važno je da određena mesta namažete salicilnom kiselinom zbog čega će dlačica da izađe.

Dlaka više nemate, ali još vas muči celulit? Iako lek kao takav ne postoji, možete da probate sa losionom na bazi kafe, čaja i guarane koji mogu da smanje nadutost. Za sve koji na nogama imaju problem sa ožiljcima, venama i strijama, možete da ih kamuflirate uz pomoć korektora. Vreme je za kratke haljine. Da li se slažete?

Autor: Sanja, Foto: Valua Vitaly/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].