Adil Maksutović

Adil Maksutović je srpski pevač koji je do objave prvog albuma karijeru gradio nastupajući po beogradskim lokalima. Vešta interpretacija i boja njegovog glasa nisu mogli da prođu nezapaženo, pa je u vrlo kratkom vremenu postao popularan. Iza njega je nekoliko objavljenih albuma, ali 2013. godine se našao u u središtu pozornosti zbog optužbi za zlostavljanje, koje je iznela njegova supruga Ana, kćerka poznatog pevača Džeja Ramadanovskog.

Obrazovanje

Osnovnu školu je završio odličnim uspehom i dobio Vukovu diplomu, 1998. godine je upisao VI beogradsku gimnaziju. Završio je Kriminalističko-policijsku akademiju, a iako je bio svestan da će muzika biti njegov životni poziv, Adil se 2013. godine upisao na Pravni fakultet. Diplomirao je 2015. godine.

Privatni život

Rođen je 14.7.1983. godine u Beogradu, u porodici Džemile i Arifa Maksutovića. Adil ima sestru Adelu i brata Maksuta s kojima je jako povezan.

U decembru 2013. godine se u tajnosti i u krugu najuže porodice venčao s Anom, kćerkom pevača Džeja Ramadanovskog. Njih dvoje su se upoznali još 1994. godine, a 2005. godine su postali par. Mesec dana pre venčanja dobili su sina Andriana, a Ana je nedugo nakon venčanja Adila prijavila policiji zbog maltretiranja. Na kraju je ipak odbila da podnese tužbu, tvrdeći da ne želi da otac njezinog deteta bude u zatvoru.

Posao

Adil je već u četvrtom razredu gimnazije počeo da peva po beogradskim splavovima i svakim danom je bio sve više posvećen muzici. 2007. godine je snimio pesmu „Ne mogu bez tebe ja“, s kojom je nastupio na festivalu narodne muzike u Vrnjačkoj banji, a 2008. godine je objavio svoj prvi album „Nikada“, s kojim je odmah ostvario veliki uspeh.

2010. godine je u saradnji s izdavačkom kućom City records objavljen njegov drugi album „Ljubi me po sjećanju“, s kojeg su se izdvojile pesme „Od usana do stopala“, „Sinovi tuge“ i „Najbolji grad na svetu“.

Adil 2012. godine upoznaje kompozitora i menadžera Sašu Dragića, i na njegovu molbu se prijavljulje za učestvovanje na Grand festivalu. Nastupio je s baladom „Laku noć“ i odnio pobedu. Pesma je osvojila nagradu publike i nagradu stručnog žirija.

Iste godine je, uz dopuštenje grčkih autora, zajedno s Allegro bendom, snimio duetsku pesmu „Život bez tebe ne živim“, za koju je aranžman uradio Saša Dragić, a tekst napisala Jelena Trifunović. Pesma je nakon nekoliko nedelja postala veoma slušana na radio i TV stanicama u regiji i postigla je veliku gledanost na kanalu YouTube.

U maju 2013. godine je objavio treći studijski album pod nazivom „Maskembal“, na kojem su se našle pesme „Niko me nema“, „Hitno“, „Život bez tebe ne Živim“, „Trebaš mi“ i druge.

Nakon što se medijima proširila priča o Adilovom nasilju nad suprugom, postavljalo se pitanje kako će na to reagovati njegova matična izdavačka kuća City records i hoće li ubuduće biti pozivan kao gost u emisijama. Izdavačka kuća City Records je u svom službenom priopćenju navela da Adil do daljnjeg ostaje njihov član i da se oni nikada ne mešaju u privatne živote svojih članova.

Adil je tada trebao da nastupi na dočeku 2014. godine u beogradskom Zepter event centru, ali su organizatori zbog reakcija javnosti raskinuli ugovor s njim. Pred beogradskom publikom se prvi put nakon afere pojavio na dočeku srpske Nove godine, u jednom beogradskom klubu. 2015. godine je objavljen njegov novi album, „Ja sam ostao ja“.

Krajem 2017. godine je održao prvi koncert u Sava-centru, a u publici su se našli Seka Aleksić, Marija Šerifović, Zorica Brunclik, Mina Kostić i mnogi drugi. U prvim redovima je bila i Ana Ramadanovski, s njihovim sinom.

Najveća postignuća

Adil je odmah s prvim albumom ostvario zapažen uspeh, a sa svakim novim je postajao sve popularniji. Njegov glas retko koga ostavi ravnodušnim, a njegovi nastupi su simbolizovali pravu zabavu do ranih jutarnjih sati. Ipak, mrlju u njegovoj karijeri ostavljaju optužbe za zlostavljanje svoje bivše supruge.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*