Adrijana Lima Biografija

Adrijana Frančeska Lima je rođena 12.06.1981. godine u Salvadoru, u pokrajini Baiji-Brazil. Bavi se karijerom fotomodela (Maybeline, Victoria’s Secret). Ona je ćerka jedinica Nelsona Toresa i Marije Grase Lima, a porodične korene vuče iz mnogih naroda, što potvrđuje izjavu da deca iz mešovitih brakova umeju biti izgledom vrlo zanimljiva i privlačna. Jos kao bebu otac ju je napustio, ostala je da živi sa majkom, ali kasnije se zbližila i sa ocem. Modna agencija Ford ju je kao petnaestogodišnjakinju proglasila za pobednicu takmičenja. Nekoliko godina kasnije seli se u Njujork gde je započela saradnju sa Elitom. Ubrzo njene slike preplavljuju naslovnice modnih časopisa (Vog, Meri Kler, a Adrijana doživljava sve veći profesionalni uspeh.

Sa slavnim glumcima Mikijem Rurkom, Klajvom Ovenom i Forestom Vitakerom igrala je 2001. godine u kratkom filmu The Follow. Pored Kejt Mos, Hajdi Klum i Žizel Bindšen, Adrijana nosi titulu najlepše žene sveta, a spada i u četiri najplaćenije manekenke. Ona se bavi i humanitarnim radom kupujući odeću širomasnima iz svog rodnog grada i učestvujući u izgradnji domova za beskućnike.

Govori portugalski, engleski i španski jezik. Voli da cita Markesa. Kaže da je kao devojka bila vrlo stidljiva u prisustvu momaka i da nije imala mnogo samopouzdanja na tom polju. Mediji su je povezivali sa pričom o veridbi za poznatog pevača Leni Kravica, mada je Adrijana to negirala. Na praznik zaljubljenih, 14.02.2009. godine, venčala se sa košarkašem Markom Jarićem i odlučila da uzme i srpsko državljanstvo. Ovaj bračni par je 15.11.2009. godine dobio ćerku Valentinu Lima Jarić, a 12.09.2012. godine dobili su i drugu ćerku Sijenu.

Adriana Lima

Adriana Lima

Izvor i foto: WP

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*