Aleksa Jelić Biografija

Aleksa Jelić je rođen 19. novembra 1976. godine u Beogradu. Odrastao je u porodici umetnika i imao je uvek veliku slobodu izražavanja i kreativnosti. Roditelji su mu pružali potpunu podršku da se posveti sviranju instrumenata. Za početak je to bila violina, a sa 12 godina je počeo da svira i violu. Po porodičnoj tradiciji počeo je da se bavi i plesom i u potpuniosti razvio ljubav i privrženost baletu. Sa 17 godina postaje najmlađi član stalne baletske postave teatra na Terazijama.

Pored stalnih angažmana u matičnom pozorištu, radi i u drugim: Neki to vole vruće, Cabaret, Ofelija u ogledalu i Triptih. Od početka 1999. godine, Aleksa je živeo u Barseloni i tamo igrao u Mladoj Kompaniji Instituta za Teatar IT DANSA i u Barselonskom Liceo. Tamo je imao priliku da radi sa najvećim režiserima i da radi na najboljim koreografijama današnjice. Španija ga je prodrmala i odlučio se da proba da komponuje. Prijatelji koji su ga podržavali od samog početka pomogli su mu i zajednički sa njima ostvario je 20 muzičkih dela.

Svoj album prvenac pod nazivom U Tami Disko Kluba počinje da radi po povratku iz Španije u Srbiju. Aleksa je učestvovao i na par velikih festivala: Radijski festival (pesma Mila), Beovizija (pesma Beli jablan u duetu sa Anom Štajdohar), Sunčane Skale (takođe pesma Beli jablan u duetu sa Anom Štajdohar). 2012. godine počeo je da radi na novim pesmama koje će biti izdate u vidu Maxi CD-a pod nazivom On Line. Maxi CD će se naći u prodaji početkom proleća 2013. godine.

Aleksa Jelić

Aleksa Jelić

Izvor i foto: WP, tracevi-magazin.com

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*