Aleksandar Ignjatović: Pišem o čemu drugi ćute!

Kakve se to velike tajne i misterije kriju u našem komšiluku, odmah tu pored naših vrata. Knjiga „Najveće tajne i misterije Srbije“ novinara Aleksandra Saše Ignjatovića, koju je pre nekoliko dana objavila Laguna, daje odgovore na ova pitanja, jer se bavi upravo neobičnim i neobjašnjivim pojavama koje se događaju tu, oko nas.

Sasa Ignjatovic
To je knjiga o životu sa nekim njegovim malim ili malo većim čudesima. Od kojih neka ne primećujemo, a pred drugima zatvaramo oči jer ih se plašimo. A plašimo se zato što ih ne razumemo. Jer čuda su samo stvari koje još ne umemo da objasnimo.
– Istinite priče iz ove knjige nastajale su tokom niza godina, kao čičkom se kačeći na moju radoznalost tokom brojnih putovanja kroz ovu našu zemlju čuda. Mogla je možda ova zbirka da bude objavljena i ranije, ali postoje knjige, kao i ljudi, kojima je neophodno da sazru, kako bi u pravom trenutku pokazali koliko zaista vrede – kaže Ignjatović i dodaje:
“Dugo sam imao dilemu da li svoja neobična i neobjašnjiva iskustva treba da podelim s vascelim svetom. Suviše sam često sretao ljude kojima je takav izbor doneo samo teret neverice i podsmeha. Pa ipak, siguran sam da sam doneo pravu odluku. Jer, nažalost, u ovom ludom i brzom svetu postali smo kolektivno razmaženi i neopisivo kratkog pamćenja. Malo je čuda koja danas mogu da nas zadive i zagolicaju nam maštu. Sve nam je na tacni. Dostupno, objašnjeno i objavljeno na internetu. Mnoštvo smo velikih tajni otkrili. Naučili da nećemo pasti s ivice sveta ako otplovimo dovoljno daleko. Shvatili da munje nisu gnev bogova već električno pražnjenje u atmosferi. Poleteli smo u čeličnim pticama. Klonirali smo ovcu. Igramo se nevidiljivim česticama u ogromnom tunelu ispod Evrope. Spustili smo sondu na kometu. Ej… na kometu. Veliki kamen koji leti svemirom“

 

 
-I mislimo da nam je sve jasno. A i dalje se plašimo nepoznatog i neočekivanog. Pa zato povlačimo oštre granice između mogućeg i nemogućeg, kao da razlika između njih nije samo stvar naše percepcije. Količina straha potrebna da se uhvatimo ukoštac sa nepoznatim. Ovo, dakle, nije knjiga o nepoznatom i nemogućem. Nego o životu. Sa nekim njegovim malim ili malo većim čudesima – ističe autor knjige. Autentične priče koje je autor prikupljao tokom dugogodišnjeg novinarskog rada, putujući Srbijom i susrećući se sa neobičnim ljudima i čudnovatim događajima, ispričane jednostavnim, svakome razumljivim jezikom i originalnim stilom. Bez pretenzija da objasni ono što se ne može objasniti, ali i bez namere da prećuti ono što mnogi pre njega jesu. Priče su zabeležene širom Srbije, od Vojvodine, Šumadije, Mačve i Braničeva do krajnjeg juga Srbije.

Autor:Goran, Foto:Kobra

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*