Aleksandra Džidža Stojković

Aleksandra Džidža Stojković je srpska pevačica, a popularnost je stekla učestvovanjem u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“. Pre toga je 2004. godine s prijateljicama Bojanom i Irenom osnovala grupu „Magnifik“. Kaže da je sama najzaslužnija za svoju karijeru, ali da ima veliku podršku od svog oca te od direktora Granda Saše Popovića. Pažnju javnosti je privlačila svojim čestim promjenama izgleda. 2013. godine se pojavila u rialiti serijalu „Farma“.

Obrazovanje

Završila je srednju muzičku školu „Mokranjac“ u Beogradu, a nakon toga se upisala na Fakultet muzičkih umetnosti.

Privatni život

Rođena je 28.10.1986. godine u Beogradu. Ćerka je producenta, kompozitora i harmonikaša Dragana Stojkovića Bosanca, a upravo od oca je dobila nadimak Džidža. Kad se tek rodila, Bosanac joj je stalno pevao pesmu „Oj djevojko džidžo moja“, a nadimak se zadržao do danas.

Aleksandra je odrastala na Bežanijskoj kosi, a leta je provodila kod bake i dede u Konjicu u Bosni i Hercegovini. Dok je u Konjicu uživala u kupanju u Neretvi, kod druge bake i dede na Novom Beogradu je skupljala i hranila pse lutalice. U slobodno vreme voli da svira klavir.

Poznata je po čestom menjanju izgleda, a nije krila ni da se podvrgavala estetskim operacijama. Operirala je nos, a s usnama je pretjerala pa je na kraju išla na operaciju kako bi izvadila silikone iz usana. Ima želju povećati i grudi, ali kaže da joj otac to ne dopušta.

Posao

Široj javnosti postaje poznata pojavljivanjem u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“ 2013. godine, u kojem je, osim uobičajenih pop i folk pesama, izvodila i pesme stranih izvođača te tako pokazala svoju svestranost. Mnogi su je prozivali zbog toga što je njezin otac bio član žirija na tom takmičenju i govorili da je on zaslužan za njeno prolaženje u emisijama. Ona je za kratko vreme uspela zaintrigirati javnost svojim specifičnim izgledom na sceni. Komentari javnosti su bili razlličiti, neki negativni, neki pozitivni, ali nikoga nije ostavljala ravnodušnim.

Osim smelih kombinacija u kojima se pojavljivala, Aleksandra je postala prepoznatljiva i po velikoj energiji i moćnom glasu.

2013. godine je učestvovala i u rialiti serijalu „Farma“. Na imanju u Lisovićima je provela 70 dana, a njen boravak tamo je obeležio Miki Đuričić s kojim je provodila dosta vremena. Miki se nekoliko nedelja nakon izlaska opet vratio na imanje za Aleksandrin rođendan, preskočio ogradu i doneo joj poklon te odmah izašao van.

2014. godine je snimila duet „Karta svijeta“ s Halidom Bešlićem. Po izlasku s „Farme“ je želela izgledati drugačije pa je vredno radila na tome i redovno išla u teretanu. Na snimanju spota za spomenuti duet s Halidom Bešlićem, Aleksandra se pojavila s novom frizurom i nekoliko kilograma mršavija.

Krajem 2014. godine napušta Grand produkciju i započinje suradnju s BN Musicom, koji je objavio njen novi singl „Dugme“. Tom prilikom je istakla da sluša samo sebe kad je donošenje poslovnih odluka u pitanju i da suradnja s BN Musicom ne znači da se neće pojavljivati u Grandovim emisijama.

U aprilu 2015. godine je na Pink festivalu premijerno predstavila pesmu „Lice s poternice“, a dva meseca kasnije je snimila duet s Anom Zoricom. Aleksandra je neke delove pesme otpevala na grčkom jeziku, a spot su snimale u jednom luksuznom hotelu u Grčkoj. Godinu dana kasnije je predstavila spot za pesmu „Kraljica“, koji se zbog erotskih scena kojima obiluje preporučuje samo punoljetnim osobama, a nakon toga je s Nidžom Blejom snimila duet „Wie geht’s“.

2017. godine je snimila još jedan duet, reč je o pesmi „Kockar“ koju je otpevala sa Zvezdom Granda Savom Perovićem i koja je vrlo brzo prešla brojku od milion pregleda. Ubrzo nakon toga je predstavila spot za pesmu „Moćna k’o Rusija“, za koju je tekst napisao Stefan Đurđević Đura, a muziku i aranžman uradio Mihailo Rajičić Mixa.

Najveća dostignuća

Najveću popularnost joj je donelo takmičenje u muzičkoj emisiji „Zvezde Granda“.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*