Aleksandra Perović biografija

Aleksandra Perović je sprska pop pevačica koja se pokazala uspešnom na mnogo područja. Osim što ume da peva Aleksandra je i asistent na fakultetu „Alfa“ za menadžment u sportu. Uspešna je osoba sa mnogim talentima.

aleksandra perović

Aleksandra Perović je rođena 04. aprila 1978. godine u Beogradu. Nažalost kao dete nije imala srećno detinjstvo jer ju je napustio otac, a odrasla je sa majkom i bratom Andrejem koji je deset godina mlađi od pevačice.

Aleksandra Perović je karijeru započela kao manekenka da bi posle toga počela da peva za slavnu grupu „Moby Dick“ u vreme kada ih je napustila pevačica Ana Stanić. Aleksandra je htela da ju publika prihvati što pre.

Za grupu je nastupala neko vreme, a onda je rešila da započne sa solo karijerom, a iako se spekulisalo o burnom razlazu sa članovima benda, Aleksandri je sa prvom pesmom pomogao upravo jedan od članova benda, Srđan sa kojim je nekoliko godina bila u vezi.

Osim pevanjem i manekenstvom Aleksandra se bavila gimanstikom, klizanjem, modernim baletom i tenisom. Za „Moby Dick“ je snimila tri albuma, a 2007. godine je snimila prvi album kao solo pevačica. Takmičila se na mnogim festivalima u Vrnjačkoj Banji, na „Beoviziji“ i u Herceg Novom.

Njene pesme su: „Noćas budi moj“, „Opijum“, „Zima mi je“, „Podstanar“, „Mogu sama“, „Nedelja“, „Pohvali me“…

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*