Aleksandra Radović biografija

Alekasnadra Radović je srpska pevačica i tekstopisac. Radi se o jednoj od najpopularnijih pop pevačica u Srbiji koja je početak svoje karijere obeležila kao voditelj na radiju, a od 1998. do 2002. je pevala za razne televizijske serije.

aleksandra radović

Pevačica je rođena 10. septembra 1974. godine u mestu Bogatić, a školovanje je nastavila u Šapcu gde je završila muzičku školu i posle toga Akademiju u Novom Sadu. Nakon što se oprobala kao voditelj Aleksandra je imala svoj debi na festivalu Sunčane Skale u Herceg Novom sa pesmom “Bori se”.

Samo tri godine posle toga nastupila je sa pesmom “Ko so u moru” sa kojom je osvojila drugo mesto. Dva meseca kasnije objavljuje prvi album kao solo pevačica za “City records”. Drugi album je objavila 2006. godine i on joj je doneo veliku popularnost na području Srbije te Bosne i Hercegovine.

Na tom je albumu sarađivala sa najpoznatijim jugoslovenskim kantaautorima, među kojima su Nikša Bratoš, Goran Kovačić, Aleksnadra Milutinović i mnogi drugi. Snimila je mnoge pesme kao što su: “Nisi moj”, “Čuvam te”, “Nemoj”, “Sviraj”, “Čuvaj moje srce”, “Nema te žene”, “Karta za jug”…

U svojoj je karijeri osvajala brojne nagrade za tekstove i za interpretaciju svojih pesama. Danas ima svoju školu za sve mlade pevače gde radi sa talentovanim ljudima.

Autor: Sanja, Foto: Facebook

 

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*