Aleksandra Saška Janković Biografija

Aleksandra Saška Janković je rođena 29. aprila 1988. godine u Smederevu. Poznatu mladu pevačicu iz Srbije malo ko zna po imenu Akelsandra, već uglavnom kao Saška Janković i Miss Jukebox. U svom rodnom gradu završila je nižu muzičku školu za violinu, kao i srednju muzičku – opšti smer. Trenutno je student Fakulteta za kulturu i medije u Beogradu, u kom i trenutno živi.

Uvek ističe kako voli filozofiju, a od mučkih uzora govoro uvek spomene: Kerol King, Fourplay, Ejmi Vajnhaus, Raul Midon, Net King Kola, Doris Dej, Frenka Sinatru, Coldplay, EKV, K2, i Tošeta Proeskog. Omiljena pesma joj je: “You’ve got a friend” od Kerol King. U muzičkim vodama najbolje se snalazi u popu, soulu, fanku i soft roku.

U svojoj, već sad zavidnoj karijeri, nastupala je sa pregršt zvezda, uključujući i Evrovizijski nastup sa Milanom Stankovićem 2010. godine. Par godina kasnije, tačnije 2012. Saška Janković je učestvovala u “Prvom glasu Srbije”, gde je bila izuzetno ispraćena.

U februaru 2013. godine učestvovala je u takmičenju Beosong 2013, na kome se bira srpski predstavnik za Evroviziju, gde je zauzela treću poziciju sa pesmom “Duga u tvojim očima”.

Aleksandra Saška Janković

Aleksandra Saška Janković

Izvor i foto: Wikipedia, pulsonline.rs

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*