Alen Ademović

Alen Ademović je vokal benda Miligram i razlog zbog kojeg mnogobrojni fanovi slušaju i vole tu grupu. Bio je i član Orkestra za svadbe i sahrane Gorana Bregovića, a pre nego što se počeo baviti muzikom radio je kao frizer za žene.

Obrazovanje

Pohađao je muzičku školu i svira 12 instrumenata.

Privatni život

Rođen je 10.3. 1983. godine u Nišu kao jedino dete Ninoslava i Jasmine Ademović. S deset godina se seli u Beograd gde i danas živi. S obzirom da je odrastao okružen muzičarima, otac, majka i dede su bili muzičari, Alenov ulazak u svet muzike je bila gotovo neizbežna opcija. Njegov otac je kompozitor i radi za Gorana Bregovića, a majka je napisala tekstove pesama za brojne poznate osobe.

Oženjen je, a on i supruga Natalija imaju svoje dece. Glavnu reč u njihovoj kući vodi Natalija, a Alen kaže da je naučio na vreme da je ona glavna i da je uvek u pravu.

Alen je zaljubljenik u tetovaže, a telo je ukrasio datumom kad je upoznao suprugu, datumima rođenja sinova Aleka i Antonia te likom i imenom supruge Natalije.

Posao

Da nije uplovio u muzičke vode, Alen bi verovatno i danas bio frizer. Iako je uživao u ulozi frizera, što i danas radi u retkim prilikama, kaže da je zahvalan Bogu što se bavi muzikom i što može razveseliti publiku koja oseća da joj se iskreno daje.

2004. godine postaje član Orkestra za svadbe i sahrane Gorana Bregovića, u kojem je na bubnjevima zamenio Ogija Radivojevića. Kad je došao u studio da ga prvi put poslušaju, morao je svirati s bojicom i nožem, jer je Ogi odnio palice. Alen se retko pojavljivao u javnosti pa su ga i četiri godine nakon što se pridružio Orkestru zvali „Bregin novi bubnjar“.

Alen nastupe i rad s Bregovićem opisuje kao nezaboravno iskustvo i period tokom kojeg je puno naučio.

2009. godine je snimio pesmu „Kruška“, koja je postala hit i bilo je pitanje trenutka kad će bubnjar i vokal Orkestra za svadbe i sahrane Gorana Bregovića krenuti u solo vode. Dve godine kasnije je objavio singl „Kapi krvi“ i prekinuo suradnju s Bregovićem.

Singl je odlično prihvaćen, a Alenu je bilo posebno drago jer je u stvaranju te kompozicije učestvovao i kao autor dela teksta. Tada je osnovao svoj bend pod nazivom Gipsy Magic, s kojim je nastupao u zemljama regiona.

Ideja o samostalnoj karijeri je krenula od pesme „Kruška“, koja je bila pun pogodak i zahvaljujući kojoj je osvojio nekoliko prestižnih priznanja.

Kasnije ipak postaje vokal grupe Miligram. 2012. godine su objavili album „Miligram 2“ s kojeg su se izdvojile pesme „Beograd noću“, „Sviraj brate“, „Lege, lege“ i „Ništa“.

Već sledeće godine su objavili novi album pod nazivom „Ludi petak“, na kojem su se našle pesme „Anđeo“, „Vrati mi se nesrećo“, „Ludi petak“, „Ljubav je passe“, „Sve mi se menja“, „Apsolutna ljubav“, „Ljubo preljubo“, „Mene ništa ne vadi“, „Reality“, „Ima nešto u čoveku“ i „Voljen i iskorišćen“.

Album „Magnetic“ je objavljen 2015. godine u izdanju City Recordsa. Na albumu su se, između ostalih, našle i pesme „Na ivici ljubavi“ koju su snimili s Lanom Jurčević, „Ovde nam je mesto“ s Mladenom Vojčićem Tifom, „Ela, Ela“ s Ivanom Selakov, „Sigurica“ s Enisom Bešlagićem i „Medena“ s Dadom Topićem.

2017. godine su objavili pesme „Pogrešna noć“ i „Amanet“ za koje je tekstove napisala Marina Tucaković.

Najveća dostignuća

Alen Ademović, nekadašnji frizer i član Orkestra za svadbe i sahrane Gorana Bregovića, danas publiku osvaja hitovima sa bendom Miligram. Iako je sedam godina sarađivao s Bregovićem, nije bio posebno popularan i nije se pojavljivao u javnosti. Najveći uspeh i popularnost doživljava kao deo grupe Miligram.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*