Alen Islamović Biografija

Alen Islamović je rođen 17. avgusta 1957. godine u Bihaću, BiH. U mladosti je igrao fudbal, tadašnjem drugoligašu „Jedinstvu“ iz Bihaća. Bio je član grupa „Divlje Jagode“ od 1979. do 1986. godine kao i grupe „Bijelo dugme“ od 1986. do 1989. godine, a sa kojom je ujedno stekao ogromnu popularnost. Takođe je bio i član benda „4 Asa“ zajedno sa Vladom Kalemberom, Slavkom Pintarićem, Rajkom Dumićem i Juricom Pađenom. Po početku rata bend „Bijelo dugme“ je prestao sa nastupima, ali 2005. godine su se ponovo okupili i održali tri spektakularna koncerta. 2006 se ponovo okupio sa Željkom Bebekom i Mladenom Vojičićem Tifom sa kojima je osnovao tribute bend nazvan „Kad bi bio Bijelo Dugme“ koji je imao nastupe širom sveta. Poznat je po duetima sa Indirom Radić, a pored svoje karijere u bendovima Alen je objavio i 6 solo albuma.

Diskografija Alena Islamovića:
Sa Divljim Jagodama
1980 – Stakleni hotel
1982 – Motori
1984 – Čarobnjaci
1985 – Vatra
1987 – Wild Strawberries
Sa Bijelim Dugmetom
1986 – Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo
1987 – Live. Mramor, kamen i željezo
1988 – Ćiribiribela
2005 – Live. Turneja: Sarajevo-Zagreb-Beograd
Sa Srčanim Udarom
2006 – Mrtvo hladno
Sa 4 Asa
2003 – Live
2004 – Nakon svih ovih godina
Solo karijera
1989 – Haj, nek se čuje, haj, nek se zna
1993 – Gdje je moj rođeni brat
1994 – Bauštelac
1995 – Nema meni bez tebe
1998 – Samo nebo zna
2002 – Istok, zapad, sjever, jug

loading...

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*