Amel Ćeman Ćemo

Amel Ćeman Ćemo je crnogorski pop-folk pevač koji je popularnost stekao hit pesmom „I opet mislim na tebe“. Nazivali su ga kraljem beogradskih klubova i splavova, na šta je on bio izuzetno ponosan. Učestvovao je u rialiti emisiji „Dvor“ na Pink televiziji, a pojavio se i kao gost u četvrtoj sezoni „Farme“.

Obrazovanje

Završio je Srednju medicinsku školu i planirao je da upiše studije medicine, posebno je bio zainteresovan za hirurgiju, ali pevanje je ipak prevagnulo.

Privatni život

Rođen je 20.4.1980. godine u Beranima. Sa šest godina je upisao folklor i ističe da nikad nije išao u muzičku školu, niti učio i vežbao pevanje. On i pevačica Milena Ćeranić su nekoliko godina bili cimeri. Za Milenu kaže da je jedina žena u životu koju nije pokušavao zavesti jer je odmah shvatio da ju je bolje imati za prijatelja.

Posao

Ćemo je pevanjem počeo da se bavi sa sedamnaest godina, ali široj javnosti je prilično dugo bio nepoznat. 2011. godine je učestvovao u rialiti emisiji „Dvor“, gde su se on i pevač Miloš Bojanić verbalno sukobili, a Ćemo je nakon svađe završio u bolnici jer mu je pozlilo. Dok se s Bojanićem svađao, sa slovenskom voditeljicom Urškom Čepin je bio izrazito blizak. Odlučio se ući na „Dvor“ kako bi svoju popularnost proširio i van Beograda i uspeo izdati svoj prvi CD, a u tome je uspeo tek dve godine kasnije.

2014. godine je City Records objavio njegov prvi i jedini album na kojem su između ostalih, radili i Marina Tucaković, Peđa Blizanac i Damir Handanović. Na albumu su se našle pesme „Ostani sa mnom“, „Ljubavi“, „Volela si“, „Zbog tvog bola“, „Zatvoreno“, „I opet mislim na tebe“, „Više od života“, „Dajte mi jednu bar“ i „Ona zna“.

Nakon dueta s koleginicom i prijateljicom Milenom Ćeranić, Ćemo je u martu 2016. godine snimio spot za pesmu „Ona, pa ona“. Za ekranizaciju pesme je bio zadužen Vedad Jašarević, a kao gost se pojavio bosansko-hercegovački DJ Georg Smiljić. Nekoliko meseci kasnije je u Grčkoj snimao spotove za pesme „Dajte mi jednu bar“ i „Više od života“, nakon čega je u grčkim medijima osvanuo tekst o njemu.

U junu 2017. godine je objavio baladu „Da hapse me“, u kojoj je prikazano kako emocije i bol za propalim ljubavima izgledaju iz muškog ugla.

Najveća dostignuća

Ćemo je u Beogradu bio popularan po svojim nastupima na beogradskim splavovima, a široj javnosti postaje poznatiji učestvovanjem u „Farmi“ i „Dvoru“ nakon čega je objavio i svoj prvi album.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*