Ana Bebić

Ana Bebić Đolić je jedna od najšarmantnijih pevačica današnjice. Po veroispovesti je rimokatolik, nacionalno je Hrvatica, ali to joj apsolutno ni u čemu nije smetalo da se preseli u Srpsku prestonicu, u kojoj živi i radi već gotovo celu deceniju. Lako je prepoznatljiva zbog instančanog imidža i specifične boje glasa pa ova pop, odnosno pop-rock pevačica, može da se pohvali saradnjama sa nekim velikim imenima muzičke scene.

Obrazovanje 

Ana je osnovnu i srednju školu završila u rodnom Metkoviću. Potom, upisuje ekonomski fakultet u Dubrovniku, ali vrlo brzo uviđa da to nije za nju. Sa prvog semestra je dala sve ispite sem ekonomije. No, ipak napušta studije i posvećuje se karijeri.

Kako se preselila u Beograd, ima zakazan jedan dobrotvorni nastup na jednom od beogradskih privatnih fakulteta. Raspituje se za smerove i predmete i shvata da to ipak jeste nešto što bi se njoj svidelo i u čemu bi se pronašla, pa 2011. godine ponovo postaje brucošica. Ana je diplomirala na „Megatrend“ univerzitetu, fakultet za menadžment u kulturi i medijima, smer odnosi sa javnošću.

Privatni život 

Ana Bebić je rođena u gradiću Metković, u Hrvatskoj, 7.5.1986. godine. Najmlađe je dete Tomislave i Zorana Bebića. Otac joj je pevač i pre nego je samostalno počela da se bavi pevanjem, gostovala je sa tatom na svim njegovim svirkama i nastupima. Brat Ivan i sestra Zrinka, koja je profesorka muzičkog obrazovanja, su joj velika podrška, iako Ana uvek naglašava da je najviše bodri baka Anka.

Iako već godinama živi u Beogradu za koji kaže da je ogroman, brz, stalno živ i pun druželjubivih ljudi, ipak joj nedostaje rodni Metković, pa koristi svaku slobodnu priliku da dođe u posetu porodici i prijateljima. Nedostaje joj mirnoća koju ima u rodnom mestu, mamina kuhinja, lokalni kafić „Amadeus“ u kome je uvek izlazila.

Kao mala je čak trenirala i rukomet, mada su za nju više ekstremni sportovi, pa je tako skakala bandži džamping i letela je pomoću padobrana.

Za sebe kaže da je skromna, jer potiče iz takve porodice. Lady Gaga joj je uzor i smatra da nedostaje jedna takva na srpskoj muzičkoj sceni.

Ranoranilac je, ali zbog posla najčešće ustaje u podne. Ističe da ne voli da pegla košulje, da joj je najjači adut osmeh, da slomljeno srce može da se izleči jedino vremenom i da bi svoju najveću tajnu poverila sestri. Navela je da bi volela da joj Gwen Stefani bude komšinica, da je bila ćelava, da jeste ljubomorna i da je u doslovno svim izdanjima izašla iz kuće, pa čak i u pidžami.

Odmah po izlasku iz rijalitija „Operacija trijumf“, Ana uplovljava u šestogodišnju ljubavnu vezu sa muzičkim kompozitorom i producentom, Filipom Miletićem (1981). Iako su se sve vreme opozivali na ljubav i na poverenje, ta veza je ipak bila poprilično burna, a nekoliko puta su i raskidali, sve do konačnog prekida. Sve singlove i album joj je uradio on, imali su dosta zajedničkih prijatelja i tako i mimo obaveza uspevali i privatno i poslovno da usklade zajedničko vreme.

Jednom dok je gostovala je u novosadskoj diskoteci „Kontrast“ umalo je i nastradala te je proživela jednu od najtraumatičnijih situacija. Loše i neispravne električne instalacije, koje su se nalazile ispod bine, izazvale su požar. Njen tadašnji dečko, Filip, je odmah preko očevog prijatelja, koji je lekar u bolnici VMA, u Beogradu, smestio Anu na oporavak od šoka, a i nagutala se dima. Na sreću, pevačica se brzo oporavila i puštena je kući, bez fizičkih i zdravstvenih problema. Ali tada nastaje najgori emotivni i psihički period u njenom životu, izazvan jednim saznanjem. To isto veče je na njen nastup došla njena najbolja drugarica, Milena Dalmacija, koja je bila student prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu-a sa njom je bio i njen dečko, Renato Vuković. Na žalost, oboje su poginuli tu noć- bili su u WC-u diskoteke, i umrli su usled gušenja dimom.

2017. godine Ana se udala za IT stručnjaka, Ivana Đolića. Svadba je održana u jednom restoranu u Zemunu, sa 230 zvanica, a Ana je bila u četvrtom mesecu trudnoće.

9.5.2018. godine u 03:41  na svet donosi dečaka. Za majčinstvo je bila spremna jer je išla u školu za trudnice, a zbog bebe se odrekla slatkiša. Dodaje da joj je suprug najveća pomoć i podrška, a možda od koristi bude i ljubimac, pas Mišo.

Posao

Ana Bebić se pojavljivala u emisijama „Hrvatski Idol“ i „Ne zaboravi stihove“, ali se za nju saznaje tek po završetku učešća u rijalitiju „Operacija trijumf“ koji je trajao tri meseca, od kraja 2008. do početka 2009. godine, gde je Ana imala najviše uspeha.

2010. godine se pojavljuje u rijalitiju „Veliki Brat“, ali biva prva učesnica koja je napustila vilu, nakon samo 7 dana i to odlukom gledalaca. Posle toga smo je gledali u epizodnoj ulozi u seriji „Žene sa Dedinja“, gde je glumila pevačicu koja peva prateći vokal.

Njezine najpoznatije pesme su: „Preživjet ću“, „Mrzim spore stvari“, „Litar vina“, „Dilema“, „Smiley“ i „Italiana“, koja joj je bila i odskočna daska u karijeri.

Sem poznatim singlovima, jednim albumom, Ana Bebić se može pohvaliti i poslovnim saradnjama sa kolegama koji predstavljaju velikane u muzici, na prostorima Ex Yu- Severina, grupa „Flamingosi“, Danijel Pavlović, Milica Majstorović, Igor Cukrov i drugi.

Najveća dostignuća

Sa grupom OT i pod kompletnom organizacijom ekipe rijalitija „Operacija Trijumf“, krajem 2010. godine učestvuje na koncertu u Centru Sava, u Beogradu.

Učestvovala je na manifestaciji „Sunčane skale“, a 2009. godine i na „Dori“, hrvatskom takmičenju za predstavnika na Eurosongu, gde se Ana predstavila pesmom „Mrzim spore stvari“.

Ona je zaštitno lice brenda J.Lo za tržište republike Srbije, kao i promotorka srpskog časopisa „Stil“, a biva proglašena i pobednicom na index.hr anketi, za najlepšu ženu u Hrvatskoj.

Njen singl „Preživjet ću“ je 2009. godine bio broj 1 na top listi u Srbiji, a onda postaje hit i svuda u regionu.

Autor: Olja C.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*