Ana Ivanović biografija

Ana Ivanović uspešna je srpska sportašica koja iza sebe ima mnogo uspeha na turnirima širom sveta. Osvojila je preko 10 WTA turnira i Grend slem Roland Garos 2008. godine. Najveći uspeh bilo je prvo mesto među tenisačicama koje je držala 12 nedelja.

ana ivanović

Ana Ivanović rođena je 6. novembra 1987. godine u Beogradu. Otac Miroslav je ekonomista, a majka Dragana pravnik. Poznata teniserka ima četiri godine mlađeg brata. Reket je prvi put primila u ruke kada je imala samo pet godina, a uzor joj je bila tada uspešna teniserka Monika Seleš.

Ana je htela da bude kao Monika i zato je počela da trenira intenzivno svaki dan. Ana je od roditelja na poklon dobila teniski reket. Zamolila ih je da je upišu u školu tenisa. U početku nisu ozbiljno shvatali želju svoje ćerke, sve dok sa 12 godina nije dobila prvi sponzorski ugovor. Cela porodica je sela za stol i rešili su kako će se Ana ipak oprobati, a majka je zato prestala da radi kako bi svoju ćerku mogla da prati po turnirima.

Nije joj bilo lako na početku jer je morala da trenira u jednom od bazena u Beogradu i to u vreme kada je Beograd bombardovan od NATO-a 1999. godine. Kako uslovi nisu bili dobri, Ana je sa 14 godina otišla u Bazel, Švajcarsku i tamo pronašla menadžera koji joj je pomogao.

Godine 2004. došla je do finala Wimbldona za juniore. Godinu dana posle počela je da pobeđuje poznate teniserke. Godine 2007. usledila je treća titula sa WTA turnira, a velik momenat desio se 2008. godine osvajanjem Roland Garosa.

Neko je vreme bila u vezi sa Adamom Skotom, igračem golfa sa kim je posle raskinula. U jednom od intervjua je priznala kako bi jednog dana htela imati decu, ali da će sa tim da pričeka kada završi sa karijerom. Izjavila je kako bi htela da ima barem troje dece, ali pre toga mora da postigne još mnogo toga u svetu tenisa. Dobra je drugarica sa Novakom Đokovićem.

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*