Anabela Atijas

Anabela Atijas je bosanska pevačica koja je muzičku karijeru započela 1993. godine kao članica grupe Funky G. 2009. godine napušta Funky G i započinje samostalnu karijeru. Majka je Lune Đogani, modne blogerica i učesnice reality showa „Zadruga“.

Obrazovanje

Još dok je pohađala osnovnu školu, upisala se i u glazbenu školu, odeljenje za gitaru. U to vreme je nastupila na festivalu Šlager, gde je završila na sedmom mestu.

Anabela je već pred kraj osnovne škole počela da planira nastavak školovanja u Sarajevu. Tamo je htela da upiše gimnaziju, ali nije uspela u tome. Odlučila se za turističku školu u kojoj je takođe mogla da uči strane jezike jer je kasnije namjeravala da se prebaci u jezičnu gimnaziju, ali srednju školu je na kraju završila u Švedskoj, gde su njezine majka i polusestra bile u izbjeglištvu.

Privatni život

Rođena je 26.1.1975. godine u Goraždu, u Bosni i Hercegovini, kao najstarije dete Jadranke i Ahmeda, koji je po zanimanju bio informatičar. Anabelino bezbrižno odrastanje je prekinuto odlukom njezine majke da napusti njenog oca zbog drugog muškarca, s kojim je nekoliko godina kasnije dobila kćer. Njezini roditelji su nakon razvoda ipak ostali u dobrim odnosima, pa je Anabela, koja je ostala da živi s ocem i njegovom braćom, ostala u kontaktu s majkom.

Prva ljubav joj se dogodila još u srednjoj školi, s rukometašem Nikolom, koji se zbog karijere preselio u Švajcarsku. Nedugo nakon toga izbio je rat u Bosni i Hercegovini, a Nikola je bio zabrinut zbog roditelja koji su ostali u Sarajevu, pa se uputio tamo. Nekoliko dana kasnije pronađen je mrtav, a Anabela je doživjela veliki šok od kojeg se dugo oporavljala.

Svog budućeg muža, Gagija Đoganija, upoznala je u plesnoj školi Đogani Fantastiko, a ni njezina majka, ni njegovi roditelji nisu podržavali njihovu vezu. Unatoč tomu, njih dvoje su se venčali, a 1996. godine dobili su kćer Lunu. Nekoliko godina kasnije, Anabela je opet bila trudna i nosila je blizance, ali je izgubila bebe.

2005. godine Anabela i Gagi su dobili drugo dete, kćer Ninu, a četiri godine nakon njezina rođenja su se razveli. Ona je nakon razvoda za jedan časopis izjavila da je tokom braka godinama bila fizički i mentalno zlostavljana. Ljut zbog toga što ga je javnost osuđivala zbog Anabelinih izjava, Gagi joj je zabranio da izvodi pesme koje je pevala dok je bila dio grupe Funky G.

2010. godine je sudjelovala u reality showu VIP Veliki brat, u kojemu je započela vezu s manekenom i bivšim dečkom Seke Aleksić, Mladenom Radulovićem. Po izlasku iz kuće njih dvoje su pričali o fatalnoj privlačnosti koja ih je spojila, a spominjalo se čak i venčanje, ali Anabela je ipak odustala od toga jer nije bila spremna za novi brak.

2012. godine se udala za sarajevskog biznismena Andreja Atijasa, s kojim je godinu dana kasnije dobila kćer Blanku.

Posao

Po dolasku u Beograd jedno vreme radila je kao tajnica u Aladon banci, a kasnije je u jednoj privatnoj firmi kuhala kave. 1993. godine s dečkom Gagijem Đoganijem osniva dens grupu Funky G i već s prvim albumom postižu veliki uspeh.

Kasnije izdaju drugi album „Mi smo tu“, koji je popraćen atraktivnim spotovima, a neke od pesama koje su se našle na albumu su „Budi tu, neću nikog“, „Plakati zauvek“, „Kad sam bio mali“, „Sve što želim“ i „Da li znaš“.

U narednih nekoliko godina grupa Funky G je izdala albume „Supersonic“, „Hej ti“, „Tebi“ i „Dođe mi“ koji su im pomogli da se na domaćoj muzičkoj sceni ustale kao jedna od najboljih dance grupa. 2001. godine su izdali album „Napraviću lom“, a u vreme dok su promovirali album, Anabela je najavljivala da će se uskoro povući iz grupe i sa scene.

Funky G je 2002. godine izdao album „Napravi se lud“, a Anabela je kasnije s bosanskim pevačem Deenom snimila duet „Ja imam nekog“. 2005. godine je snimljen album „Nedodirljiva“, a 2007. „Osmi smrtni greh“. Poslednji album koji je Anabela snimila kao članica dua Funky G bio je album „Funky G“ iz 2008. godine. Godinu dana nakon toga usledio je privatni i poslovni razlaz između nje i Gagija.

2010. godine je objavila svoj prvi samostalni album „Igra sudbine“, a neke od uspešnih pesama s tog albuma su „Žena ratnik“, „Moj dragi“, „Igra istine“ i „Sto ratova“. Spot za pesmu „Žena ratnik“ je snimila s tadašnjim dečkom i zaručnikom Mladenom Radulovićem. Spot je sniman u napuštenom hangaru, a Anabela i Mladen su glumili akcijske heroje.

Kasnije je objavila nekoliko singlova, a među njima se našao i „Bidermajer“ koji je snimila s najstarijom kćeri Lunom. 2016. godine je prvi put nastupala zajedno s bivšim suprugom Gagijem, a reč je o koncertu pod nazivom „Žurka devedesetih“, koji se te godine održavao u beogradskoj Areni.

Najveća postignuća

Anabela je ostvarila uspešnu karijeru kao dio dance grupe Funky G, koja je dugo godina bila na glasu kao jedna od najpopularnijih grupa na domaćoj muzičkoj sceni i čije se pesme i danas smatraju hitovima.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*