Andželina Žoli biografija

Andželina Žoli je jedna od najpopularnijih glumica u Holivudu, koja pozornost nije privukla samo velikim talentom nego i lepim izgledom, šta može najviše da zahvali svojoj majci Maršelin Bertran. Iza sebe ima bogatu karijeru, a osim kao glumica Andželina se oprobala i kao režiser.

andželina đoli

Andželina Žoli rođena je 4. juna 1975. godine u Los Anđelesu. Roditelji njene majke su kanadskog-francuskog porekla, zbog čega je Andželina uzela prezine Đoli jer je sa ocem veći dio života bila u svađi. Nije mogla da mu oprosti što je ostavio nju i njenog brata dok su još bili deca.

Imala je samo 11 godina kada se upisala na Institut teatra, gde se pojavila u mnogo pozorišnih predstava. Kako je kao mala živela samo sa majkom, nisu imali velike prihode i Andželina je često nosila polovnu odeću, zbog čega su je mnoga deca zadirkivala, a i zbog toga što je nosila naočale i bila mnogo mršava.

Kada je imala 14 godina počela je raditi kao manekenka, pa se tada znala pojaviti u rzanim editorijalima i mnogim spotovima. Posle dve godine je upisala časove glume i dobila svoju prvu rolu, ali profesionalna krijera je počela 1993. godine u filmu „Kiborg 2“. Godine 1995. glumila je u filmu „Hakeri“ posle čega je postala popularna.

Za svoj je rad nagrađivana mnogo puta, a dobila je i Oskara. U ličnom životu joj je uvek bilo zanimljivo, pa se tako venčala tri puta. Prvi put je bila u braku sa Džoni Li Milerom, zatim Bili Bob Tortonom. Sada je u braku sa Bred Pitom sa kojim šestero dece.

Autor: Sanja, Foto: Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*