Anne Hathaway biografija

Anne Hathaway prekrasna je mlada glumica koja iza sebe ima već mnogo uloga zahvaljujući kojima se našla na samom vrhu. Ona je američka glumica najpoznatija po glavnim ulogama u filmovima „Princezini dnevnici“, „Đavo nosi Pradu“ i „Priča o Džejn“ u kojem glumi poznatu kniževnicu Džejn Ostin.

anne hathway

Anne Hathway rođena je kao Anne Jacqueline Hathaway 12. novembra 1982. godine u Bruklinu. Njena porodica se ubrzo preselila u Milburn u Nju Džerziju kada je imala samo šest godina. Učestvovala je u mnogim školskim predstavama, a trenirana je kao pozorišna glumica. Mnogo je puta izjavila da više voli biti na sceni nego glumiti u filmu.

Odrasla je u porodici gdje je otac radio kao advokat dok se majka bavila pevanjem i glumom. Anne nije jedinica, ima dvojicu braće. Sa glumom je krenula rano, a profesionalni uspesi bilježe se od 1999. godine.

Njen stil glume mnogi porede sa glumom filmskih diva kao što su Judi Garland i Audrey Hepburn. Anne ima isto ime kao i supruga Wiliama Shakespeara. Ne filmu je debitovala 2001. godine, glavnom ulogom u filmu „Princezini dnevnici“ gdje je glumila sa velikim glumačkim imenima kao što je Julie Andrews.

Uloga slatke Mije Termopolis, koja saznaje da je jedina naslednica prestola malene kraljevine Đenovije, proslavila je Anne, koja je 2004. godine snimila nastavak tog filma „Princezini dnevnici: Kraljevsko venčanje“. Snimila je i film „Začarana Ela“.

Od njenih filmova treba spomenuti: Rat mladenki, Alisa u zemlji čudesa“, „Ljubav i drugi lekovi“, „Rejčel se venčava“, „Mladoženja“, „Jadnici i mnogi drugi“. Anne Hathaway je dokazala kako su pred njom još mnoge velike uloge s kojima će da se učvrsti na mestu najpoznatijih glumica u Holivudu.

Autor: Sanja, Foto: Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*