Artiemedia obeležila peti rođendan uz podršku priznatih umetnika!

U svečanom ambijentu Pozorišta na Terazijama obeležen je jubilej – petogodišnjica rada jedinstvene srednje škole Artimedia. Svečanim defileom treće generacije maturanata uz proglašenje djaka generacije, kao i „Artiste godine“, ova obrazovna ustanova pokazala je kako izgleda „holivudska“ promocija budućih filmskih i televizijskih stvaralaca.
Leontina i Tatjana Vojtehovska
Kako je Artimedia lider u svaremenom obrazovanju, ne iznenadjuje prisustvo i otvorena podrška već priznatih umetnika i scenskih stvaralaca poput Leontine Vukomanović, Tatjane Vojtehovski, Andreja šepetkovskog, Irfana Mensura, kao I predstavnika diplomatskog kora i Ruskog doma, kao I direktorke kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzane Paunović.
Specijalni gost svečanosti bio je i ministar za sport i omladinu, Vanja Udovičić, koji se svojim prisustvom dao podršku mladim, neafirmisanim umetnicima, budućim profesionalcima. Obraćajući se zvanicama, ministar je istakao da se osim u obrazovnom smislu, Artimedia ističe i u zapošljavanju mladih nastavnika i stručnjaka u kulturi i umetnosti.
Citirajući najupečatljiviji detalj iz Artimedia filma, prikazanog na jubileju, ministar Vanja Udovičić počeo je svoj govor uz podršku ovako značajnom jubileju.
“Za samo 5 godina Artimedia je postigla ogroman uspeh i dala mladima kvalitet i šansu da se iskažu. Izražavam veliko zadovoljstvo zbog postojanja institucije ovog tipa i želim vam da trajete jako dugo. Opšte je poznato da na mladima svet ostaje stoga vam želim uspešnu budućnost jer ste vi, kao i svi ostali ovogodišnji maturanti kreatori svetlije i naprednije Srbije.“, dodao je Udovičić.
Svečanost je završena izvodjenjem nagradjivane predstave „Bog masakra“, u realizaciji učenika III godine, dramskog smera.
Autor: Goran, Foto: Facebook
Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*