Asija Nur Fetahoglu Biografija

Asija Nur Fetahoglu je rođena 12. novembra 1980. godine u Duisburgu, Nemačka. Ima dvojno državljanstvo, pa je tako ujedno Nemačka i Turska glumica od 2006. godine. Visoka je 169cm. Javnosti je bila poznatija pod imenom Nur Asija, jer je bila u braku sa Muratom Asijom od avgusta 2008. godine do aprila 2011. godine, ali nakon razvoda vratila je svoje devojačko prezime Fetahoglu. Rođena je od oca Sinana i majke Fatme i ona je njihovo najstarije dete, od ukupno petoro. Srednje i visoko obrazovanje je stekla u Turskoj, i po zanimanju je modni dizajner. Radila je kratko za Skaj Turk Kanal u domenu finansijskih vesti.

Glumila je u seriji Zabranjeno voće kao Pejker Joreoglu, a široj javnosti na ovim prostorima je sigurno najpoznatija kao Sultanija Mahidevran (Mahidevran Gulbahar Haseki Sultan) u TV seriji Sulejman Veličanstveni. Inače, Sultanija Mahidevran je bila prva konkubina otomanskog vladara Sulejmana I Veličanstvenog. Njeno ime na turskom znači: ona koja je uvek lepa.

Asija Nur Fetahoglu

Asija Nur Fetahoglu

Izvor i foto: WP

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*