Bajaga i Instruktori sa Prijateljima 22. juna na Kalemegdanu

Bajaga i Instruktori na turneji na kojoj promovišu novi CD album „Daljina, dim i prašina“ održaće jedan od najvećih koncerta u karijeri – u subotu 22. juna u Beogradu, na prostoru Donjeg grada na Kalemegdanu. Koncert je simbolično nazvan „Bajaga i Instruktori sa Prijateljima“.

„Donji grad na Kalemegdanu je možda jedino značajno mesto u Beogradu na kom još nikada nismo svirali“, objašnjava Momčilo Bajagić Bajaga. „A biće to zaista koncert sa prijateljima, jer će 22. juna na Kalemegdanu uz nas nastupiti još nekoliko nama dragih i značajnih muzičara i bendova, čija imena za sada nećemo otkrivati“.

Bajaga i Instruktori potvrdili su se odavno kao istinski beogradski b(r)end, puneći u svom gradu sve bitnije velike koncertne prostore, od Doma sindikata i Sava centra, preko Hale sportova i stadiona Tašmajdan, do Sajma i Beogradske arene. Sada je na redu opet novi izazov.

„O koncertu na Donjem gradu odavno razmišljamo, i u njegovu realizaciju krenuli smo još pre nekoliko meseci. Mnogo mi je drago što će se ovaj koncert desiti baš u Donjem gradu jer u pesmi ‘Iza nas’ sa albuma ‘Od bižuterije do ćilibara’ ima stih ‘u Donjem gradu, kod brda za razmišljanje’. Bina će na ovom koncertu biti upravo ispod brda za razmišljanje“, otkriva Bajaga.

Ulaznice za veliki beogradski koncert „Bajaga i Instruktori sa Prijateljima“, u skladu sa trenutnih 29 godina postojanja benda, moći će da se kupe po povlašćenoj ceni u pretprodaji koja će trajati 29 dana –  od 18. marta do 15. aprila – za samo 900 dinara, odnosno 1.300 za fan pit i 2.500 dinara za VIP tribine, preko mreže Eventim.

„Mislim da smo odbarali pravi datum za koncert u Beogradu, 22. jun je dan posle kraja školske godine, a odlučili smo se da cena ulaznica bude zaista popularna, jer nam je želja da zaista napravimo jedan od najvećih koncerata u karijeri“, kaže Bajaga.

Novi album „Daljina, dim i prašina“, sa koga su u međuvremenu skinuti singlovi/spotovi „Ako treba da je kraj“, „Vreme“ i „Daljina, dim i prašina“, pojavio se proletos zaradivši brojne pohvale kritike i
publike, i doprineo je novoj dinamici koncerata Bajage i Instruktora.

„Pomešali smo nove pesme sa nekim starim, ubacili smo neke stvari koje zaista jako dugo nismo svirali“, kaže Bajaga. „Na ovoj turneji već smo imali koncerte u Sarajevu i Ljubljani, gde je recimo konkretno u hali Tivoli bio sjajan nastup sa nekoliko bisova. Imaćemo još velikih koncerata pre beogradskog, očekuje nas prvo gostovanje u Poljskoj 19. aprila u Varšavi, pa onda veliki zagrebački koncert 8. juna na Šalati, tako da ćemo 22. juna biti u top formi!“

 

Do 7 godina deca ne placaju ulaznicu.

 

Datum: 22. jun 2013

Vreme: 18:00

Mesto: Kalemegdan

 

Kupi ulaznicu OVDE

 

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*