Baki B3 biografija

Andrija Đogani ili Baki B3 srpski je pevač i igrač te jedan od začetnika dens muzike u Srbiji zajedno sa svojom braćom Đogani. Osim plesa Baki B3 je snimio i nekoliko pesama kao što su „Zovi“ i „Trebaš mi“.

baki b3

Baki B3 je rođen kao Andrija Đogani 28. novembra 1971. godine u Zemunu, a odrastao je na Mirijevu. Odrstao je u porodici od deset članova sa četiri brata i četiri sestre. Iako su rođena braća Đole Đogani i Gagi Funky G neko vreme nastupali pod ovim imenima, kasnije su promenili prezime u Đogani.

Andrija Đogani je rešio da se jednog dana bavi muzikom kao i njegova braća, pa je tako neko vreme bio član grupe Đogani Fantastiko. Zahvaljujući ovoj grupi počela je njegova plesna karijera jer je upravo tamo naučio da pleše.

Nakon što je neko vreme plesao zajedno sa svojom braćom, Andrija je rešio da se oproba u solo karijeri kao pevač. Tako je 1996. godine snimio album sa pesmom „Pet minuta“. Samo dve godine posle prvog albuma Baki je snimio još jedan album na kojem se našla poznata pesma „Olovna ruka“.

Treći album koji je izašao 1999. godine bio je inspirisan ratom i zato su se na njemu našle pesme: „Nikad više“, „Mrak“, „Blokada“… Baki je posle toga objavio još nekoliko albuma, a sada ima ćerku Anđelu koju je dobio sa suprugom Ivanom. Iako više nisu u braku ostali su u dobrim odnosima.

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*