Ben Aflek Biografija

Ben Aflek (Ben Affleck, Benjamin Géza Affleck-Boldt) je rođen u Berkliju, Kalifornija, 15. avgusta 1972. godine. On je američki glumac. Majka mu je učiteljica, a otac savetnik za probleme sa alkoholom. Ben je najstariji od trojice braće. Jedan od njegove mlađe braće također je postao glumac (Casey Affleck). Još dok je bio veoma mali, njegovi su se preselili u Boston, gdje je živeo sve dok se nije počeo baviti glumom. Tamo je upoznao i svog dugogodišnjeg prijatelja Matta Damona, sa kojim će kasnije napisati, a i glumiti u filmu Dobri Will Hunting (Good Will Hunting), koji je dobio Oscara za najbolji originalni scenarij. Ben Aflek je 2013. godine osvojio Oskara.

Nakon što je odustao od fakulteta, Ben Affleck odlazi u Hollywood. Počinje malom ulogom u filmu School Ties zajedno sa svojim prijateljem Mattom Damonom, a zatim slijede veće uloge u filmovima Dazed and Confused (1993.) Richarda Linklatera i Mallrats (1995.) Kevina Smitha.

Ubrzo nakon toga, usled sve manjeg izbora uloga, Affleck i Damon odlučuju napisati scenario u kome će njih dvojica imati glavne uloge. Preko Afleckovog brata upoznaju Gusa Van Santa, na čiju preporuku njihov scenario otkupljuje kuća Miramax i od tog momenta priča o problematičnom dečaku, matematičkom geniju, postaje svima znana kao Dobri Will Hunting.

Prije realizacije ovog filma, Affleck sa Kevinom Smithom započinje snimanje drugog – pod nazivom Chasing Amy, posle čega biva svrstan u grupu glumaca vrednih pažnje. Nakon uspeha koji postiže Dobri Will Hunting osvojivši nagradu Oscar za najbolji originalni scenario, Afleck i Damon automatski postaju zlatni momci Hollywooda. Nakon toga, velika vrata su mu širom otvorena. Godine 2008. snima komediju Njemu baš i nije stalo, u kojoj mu društvo prave Scarlett Johanson, Jennifer Aniston, Drew Barrymoore i Justin Long.

Bio je u vezi as glumicom Gwyneth Paltrow, te glumicom i pevačicom Jennifer Lopez (2002.-2004. godine). Sa potonjom je igrao u dva filma, Devojka iz Jerseyja i Gigli, koji su proglašeni jednim od najgorih filmova godine. Na snimanju filma Daredevil upoznaje glumicu Jennifer Garner, sa kojom stupa u brak 2005. godine. Imaju troje dece.

Na snimanju filma Pljačka veka (Reindeer Games) Ben je slučajno dobio udarac u glavu od kojeg je pao u nesvest. Oporavio se nakon nekoliko dana. On i Matt Damon su prodali scenario filma Dobri Will Hunting za 600.000 dolara. Obožavatelj je motora, i u svojoj garaži ih ima pet. Godine 2001. završio je u centru Promises (Obećanja) na odvikavanju od alkohola. Majka mu je po poreklu Irkinja, a otac Škot. Veliki je fan bejzbol ekipe „Boston Red Sox“. Tečno priča španski i francuski. Njegova bivša devojka, Jennifer Lopez, napisala je pesmu posvećenu njemu „Dear Ben“. Paparazzi su ih nazivali „Bennifer“. Prestao je pušiti zbog zdravlja svoje kćeri Violet. Veliki je fan glumca Roberta Englunda.

Ben Aflek

Ben Aflek

Izvor i foto: Novosti.rs, Wikipedia

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*