Biljana Cincarević biografija

Biljana Cincarević je poznata slikarka i umetnica koja je učestvovala na mnogim izložbama kako u zemlji tako i u inostranstvu. Osim šta se aktivno bavi slikanjem Biljana je bila jedna od učesnica rijaliti šoa „Survivor VIP Srbija“.

biljana cincarević

Biljana Cincarević rođena je 1. jula 1975. godine u Beogradu. Posle Ekonomske škole Biljana je upisala Umetnost u Beogradu na odseku za slikarstvo. Biljana se od početka karijere  koncentrisala da prikaže telo ženske osobe što joj je oduvek bila inspiracija.

Posle završetka Akademije Primenjenih Umetnosti Biljana se posvetila učestvovanju na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u inostranstvu, ali i u Srbiji gdje su mnogi mogli da vide njene radove.

Biljana je aktivni član Liberalne Demokratske Partije, a neko se vreme bavila proučavanjem Biblije. Mnogo je puta izjavila kako smatra da su najprimereniji hrišćani po njoj upravo Jehovini Svedoci. Osim toga Biljana je poznata kao promoter ljudskih prava i oduvek je kritikovala licemerje religije.

Ova poznata umetnica je nakon nekoliko izložbi rešila da upiše postdiplomski studij na Akademiji Primenjenih Umetnosti. Nije trebalo mnogo da postane jedna od najpopualrnijih domaćih slikarki koja je dokazala kako se može uspeti i vani sa mnogim poznatim svetskim imenima. Iza sebe ima izložbe u Podgorici, Švajcarskoj, Njujorku i drugim mestima.

Autor. Sanja, Foto: Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*