Biljana Jevtić biografija

Biljana Jevtić je srpska pevačica koja je zajedno sa svojim surpugom izgradila bogatu karijeru sa brojnim otpevanim pesmama koje su našle put do obožavaoca. Pevačica je dosada snimila 14 albuma.

biljana jevtić

Biljana Jevtić je rođena 17. oktobra u malom selu Grejac i to u blizini Niša. Nije trebalo mnogo da krene putem zvezda kada ju je kao tinejdžerku izabrao radio Niš za predstavnika na poznatom takmičenju „Prvi glas Srbije“.

Na takmičenju „Prvi glas Srbije“ pokazala je svoj veliki talenat i s lakoćom otepvala pesmu „Anica ovce čuvala“. Zahvaljujući načinu kako je otpevala pesmu, Anica je na ovom takmičenju odnela pobedu.

U to ju je vreme primetila Radmila Todorović koja je tada već bila poznata kao tekstopisac i rešila da pomogne Biljani u njenoj pevačkoj karijeri. Ubrzo je usledio prvi album „Biće bolje“, a objavila ga je 1983. godine za Diskoton.

Iste godine je na nagovor Stjepe Radovanovića krenula na turneju zajedno sa Aleksandrom Acom Ilićem s kojim se kasnije zbližila i venčala. Na venčanju je Biljani kuma bila Suzana Mančić, a Aci Milutin Tešvić. Danas njih dvoje imaju sina Ivana.

Biljana iza sebe ima mnogo nastupa sa pesmama: „Stariš, a ne osetiš“, „Da se ja pitam“, „Biće bolje“, „Proklet da je ovaj život“, „Evo ti srce na dlanu“, „Uđi mi u trag“, „Pozovi me na kafu“, „Šta sam ti kriva živote“…

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*