Biografija: Lena Kovačević

Lena KovacevicRođena u Beogradu 1982.godine. Završila je klavirski odsek srednje muzičke skole „Stanković“ u Beogradu. Diplomirala džez pevanje na Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu 2006. godine.

Peva sa Bajagom u filmu „Profesionalac“ 2003. godine. U Holandiji dugi niz godina sarađuje sa jednim od najboljih džez orkestara, Kraljevskim holandskim orkestrom. Imala je seriju koncerata u Holandiji i Belgiji od kojih se izdvaja nastup pred holandskom Kraljicom Beatrix. Sa ovim orkestrom, tokom tromesečne turneje izvodi i program srpskih tradicionalnih pesama.

Nastupala je kao solista u projektu američkog basiste Džona Klejtona (Dajan Krol, Nina Simon), uz Najdžel Kenedi kvintet i Al Di Meola bend. Sa poznatim belgijskim producentom Bušemijem (Blu Not), snimila je obradu naše tradicionalne pesme „Gusta mi magla padnala“, koja će se naći na njegovom novom albumu, u izdanju muzičke kuće EMI. Za ovu numeru snimljen je i spot koji će publici biti predstavljen u toku sledeće godine.

Snimala je i učestvovala u mnogim projektima muzičara sa svih strana sveta, uporedo sarađujući sa svojim kolegama iz Srbije. Izdvajaju se nastupi u Bitef Teatru, na Mokranjčevim danima i Kolarčevoj zadužbini. U Beogradu 2008. godine započinje rad sa australijskim producentom Teodorom Janijem na realizaciji albuma predviđenog za domaće i strano tržište. Album je inspirisan džez i pop muzikom, kao i neprevaziđenim, dragim, zvukom Balkana. U decembru 2009.godine ovaj album, pod nazivom „Dobar dan za pevanje“ izdat je u Srbiji za PGP RTS.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*