Bojan Karić

Bojan Karić je srpski biznismen, jedan od naslednika bogate dinastije Karić, koja je prava enigma za sve koji se njima bave, jer nitko nije uspio da otkrije njihovu historiju. Bojan je bio u braku s pevačicom Jelenom Karleušom.

Obrazovanje

Diplomirao je 2002. godine na Sveučilištu Webster.

Privatni život

Bojan je sin Sretena i Slavice Karić. Porodica Karić nije uvek bila bogata, Bojanov otac Sreten i stric Bogoljub su jedno vreme živeli od sviranja po svadbama, a kasnije su otvorili servis mehanike kojeg su nazvali Tehničar.

2004. godine Bojan se oženio Jelenom Karleušom, ali su se razveli nakon samo tri meseca braka. Njihov raskid je popraćen velikom medijskom hajkom, a ostao je upamćen po pričama da je pevačica Bojana navodno prevarila s telohraniteljem, što je ona demantovala i tvrdila da je reč o nameštaljki s ciljem da se uništi njihov brak.

Nekoliko meseci nakon razvoda od Karleuše, Bojan je upoznao ljubav svog života, Mašu Nikolić. Maša je kći poznatog režisera Bože Nikolića i sestra pevačice Jovane Nikolić. Venčali su se krajem jula 2007. godine, u vili Karićevih na Dedinju. I Bojan i Maša su veliki zaljubljenici u putovanja i gotovo da ne postoji mesto koje nisu posetili, pa tako lepe uspomene nose iz Dubaija, Hollywooda, Španjolske, Portugala, i Meksika.

Bojan i supruga su krajem 2007. godine su postali roditelji blizanaca Tare i Teodora Filipa, a porodica Karić i Nikolić su u klubu „Kolonijal san“ organizovali proslavu na kojoj su uz brojne prijatelje i muziku proslavili rođenje novih članova njihove porodice.

Posao

Bojan i njegova porodica bave se finansijama, telekomunikacijama, obrazovanjem, medijima, trgovinom, građevinarstvom i agrobiznisom, a najpoznatiji su po mobilnoj telefoniji, TV kući i privatnom sveučilištu koje se sastoji od pet fakulteta i nekoliko instituta.

Po završetku školovanja Bojan postaje direktor Astra Simita, trgovačkog preduzeća koje se bavilo uvozom i plasmanom robe široke potrošnje, a na tom mestu ostaje do 2007. godine.

U martu 2007. godine postaje direktor poslovnog razvoja BK grupe. U martu 2010. godine postaje partner u privatnoj multi-porodičnoj uredskoj platformi KCM Capital Limited, sa sedištem u Londonu, a čiji je glavni cilj upoznavanje ulagača s posebnim situacijama i projektima iz područja njihovog interesovanja.

Od septembra 2012. do januara 2015. godine je bio član odbora Dana Holdingsa, integrisane kompanije koja se bavi nekretninama, investicijama i razvojem industrijskih, stambenih, komercijalnih, obrazovnih i mešovitih projekata, te ulaganjima u javno-privatna partnerstva i tržišta u nastajanju. Početkom 2015. postaje potpredsednik za međunarodne poslove i razvoj u Dana Holdingsu i na toj funkciji ostaje do danas.

Kao predstavnik BK grupe najavio je gradnju socijalnih stanova, čija bi cena iznosila manje od 500 evra po kvadratnom metru, a radovi bi trebali da počnu početkom 2018. godine. Osim u Beogradu, gde bi se izgradilo oko dva milijuna kvadratnih metara spomenutih stanova, BK grupa bi socijalne stanove gradila u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i još nekoliko gradova.

Najveća postignuća

Odmah po završetku školovanja Bojan postaje direktor u jednom od preduzeća u vlasništvu njegove porodice. U godinama koje su usledile napredovao je do mesta direktora regionalnog razvoja u BK grupi, zatim postaje partner u jednoj londonskoj kompaniji, a 2015. godine potpredsednik za međunarodne poslove i razvoj kompanije Dana Holdings, čije sedište se nalazi u Belorusiji.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*