Bora Drljača biografija

Borislav Drljača je poznati srpski folk pevač koji je nekada bio jedan od najpopularnijih pevača u bivšoj Jugoslaviji. Pevač je priznao da je težak momenat u karijeri bio početak rata kada srpska televizija nije htela da pušta njegove pesme jer je rođen u Bosni, a bosanska televizija jer je poreklom Srbin.

bora drljača

Bora Drljača je rođen kao Borislav 29. avgusta 1941. godine u mestu Donji Suvaj u Bosni i Hercegovini. Pevač je rođen za vreme Drugog svetskog rata, a kako mu je majka preminula dok je još bio dete, otac se opet oženio, a Bora nije uspeo da sačuva ni jednu sliku svoje majke.

U svojoj bogatoj karijeri imao je mnogo hitova, pa je tako objavio preko 26 albuma. Neke od njegovih pesama su: „Nema raja bez svoj zavičaja“, „Ne namiguj na me tuđa ženo“, „Plači mala plači“, „Car ostaje car“, „Pjevaj mi, pjevaj sokole“, „Za ljubav tvoju“, „Krajišnik sam ja“, „Sine sine“, „Stari vuk“, „Čovjek sam iz naroda“, „Ko te uze zlato moje“…

Bora Drljača je udovac i živi u Beogradu. Iz braka ima dva sina, Vladimira koji je magistrirao menadžment u Parizu te Branislava koji je za razliku od svog brata diplomirao slikarstvo u Beogradu. Nažalost supruga od Bore je nesrećno preminula kada je uzela previše sedativa.

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*