Boris Novković biografija

Boris Novković je popularni pevač kojeg rado slušaju u celoj bivšoj Jugoslaviji. Ostvario je bogatu karijeru i dosada je snimio preko 16 albuma. Boris je jedan od najpoznatijih pevača zabavne muzike iz Hrvatske.

boris novković

Boris Novković je rođen 25. decembra 1967. godine u Sarajevu. Ljubav prema muzici je nasledio od majke koja je radila kao profesorica muzike i oca Đorđa Novkovića, priznatog autora zabavne muzike.

Pevač je u mladosti trenirao fudbal i u tome bio mnogo uspešan. Tako je pohađao redovne škole i bavio se sportom. Prvi album je objavio 1986. godine „Kuda idu izgubljene devojke“, a samo godinu dana kasnije usledio je album „Jači od sudbine“, prodat u 180.000 primeraka. To je bio Borisov najprodavaniji album.

U periodu od 1988. – 1991. objavljuje još tri albuma od kojih je svaki prešao broj od 100.000 primeraka, zbog čega se u to vreme postavio kao jedna od najvećih zvezda Jugoslavije. Godine 1995. snima pesmu „Mašta moja“ koja zauzima vrh top lista u Hrvatskoj.

Na pesmi „Sve gubi sjaj“ je sarađivao sa Mirom Buljanom, a zlatnu naknadu je ostvario pesmom „Vukovi umiru sami“ sa kojom je pobedio na Dori i tako nastupao za Hrvatsku na Evrosongu. Pesma „Vukovi umiru sami“ poharala je vrhove top lista ne samo u Hrvatskoj nego i u regiji.

Neke od najpoznatijih pesama i albuma su: „Dok svira radio“, „Branim se“, „Ko je kriv“, „Zapisan u tebi“…

Autor: Sanja, Foto: www.borisnovkovic-official.com

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*