Branka Katić biografija

Branka Katić je još jedna glumica koja je svojim rolama za mnoge filmove i serije dokazala kako ima veliki talenat. U svojoj bogatoj karijeri iza sebe ima mnogo filmskih, televizijskih i pozorišnih uloga kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

branka katić

Branka Katić je rođena 20. januara 1970. godine u Beogradu. Debitovala je kada je imala samo 14 godina sa filmom „Nije lako sa muškarcima“. Posle toga je pohađala Akademiju dramskih umetnosti u Novom Sadu kod Rade Šerbedžije.

Posle kada je diplomirala nastupala je u pozorištima Novog Sada, Beograda i Subotice. Veliku popularnost je stekla zahvaljujući televizijskim serijama i filmovima. Dosada je glumila u više od 20 filmova i televizijskih serija.

Glumica intenzivno radi na karijeri u inostranstvu, pa se tako više posvetila projektima poput serije „Big love“ na HBO-u te filmovima kao što su „Public Enemies“ i „Englishman“.

Iza sebe ima mnogo filmova: „Mi nismo anđeli“, „Tamna je noć“, „Policajac sa Petlovog brda“, „Ubistvo s predumišljajem“, „Nije lako s muškarcima“. Ne smete da zaboravite na predstave: „Spašeni“, „Trinidad“ i mnogi druge.

Lepa glumica da danas u braku sa redateljem i producentom iz Britanije, Džulijanom Farinom. Sa njim ima dva sina, Luisa i Džona. Branka je mnogo puta priznala kako ima još mnogo želja za koje želi da joj ste ostvare poput leta paraglajderom i posete Indiji.

Autor: Sanja, Foto: Printscreen

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*