Bred Pit biografija

Bred Pit je slavni glumac iz Holivuda koji iza sebe ima bogatu karijeru sa velikim brojem filmova od kojih retko koji nije imao veliku zaradu. Bred je snimio velik broj filmova za koje je nagrađivan na brojnim festivalima ne samo u Americi nego i u Evropi.

bred pit

Bred Pit je rođen kao Vilijam Bredli Pit 18. decembra 1963. godine u mestu Shawnee. Karijeru glumca je započeo tako što je počeo da se pojavljuje u tv serijama i filmovima koji nisu bili poznati, ali i u televizijskim šou programima. Dok je glumio u manjim TV projektima, Bred je radio u restoranu brze hrane „El Pollo Loco“ kako bi mogao da plati časove glume.

Pre hitova koji su mu doneli slavu Brad je snimao na području bivše Jugoslavije. Prvu veću ulogu je imao u filmu „Tamna strana sunca“. Film je snimljen u Crnoj Gori, a prikazan je 1997. godine i nije imao veći uspeh.

Posle filma sa kojim nije imao zapažen uspeh Bred je počeo da snima filmove sa kojima je napokon postao svetski slavan. Bili su to filmovi: „Intervju sa vampirom“, „Sedam“ i mnogi drugi filmovi…

Kako je imao mnoge zanimljive role u svetu filma Bred je i u ličnom životu imao mnogo uspona i padova. Među zapamćenim vezama koja je na kraju postala i brak je bila sa lepom glumicom Dženifer Aniston koju je prevario sa Anđelinom Džoli. Sa njom je danas venčan i imaju šestero dece.

Autor: Sanja, Foto: Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*