Čak Noris Biografija

Karlos Rej Čak Noris (Carlos Ray Norris Jr.) je američki filmski i televizijski glumac, politički aktivista i neporaženi karate šampion. Rođen je 10. marta 1940. godine u Rajanu, Oklahoma (SAD). Odrastao je u Oklahomi, Kanzasu i Kaliforniji, gde je i završio srednju školu. Nakon što je odslužio vojsku u američkoj avijaciji na teritoriji Koreje, osniva svoju sopstvenu školu borilačkih veština, Čak Kuk Do.

On je u vojsci razvio interes za borilačke veštine i 1968. godine osvaja titulu profesionalnog karate šampiona u srednjoj kategoriji. Noris je glumio u brojnim akcionim filmovima kao što je Put zmaja sa Brus Lijem. Nakon toga je glumio u TV seriji Voker, Teksaški rendžer od 1993. do 2001. godine. Početkom devedesetih Čak Noris postaje pisac, govornik i finansijski sponzor za republikanske i evangelističke hrišćanske grupe. Godine 2005. na internetu se pojavio fenomen „činjenice o Čak Norisu“ koji opisuje različite moći Čaka Norisa, a sve to kao rezultat utiska koji je stvoren u filmovima o njemu kao žestokom momku.

Noris je posvećeni Hrišćanin i politički konzervativac. Napisao je nekoliko knjiga o hrišćanstvu i donirao novac brojnim republikanskim kandidatima. Godine 2007. i 2008. bio je u kampanji Majka Hakabija koji se nominovao za predsednika.

Čak Noris

Čak Noris

Izvor i foto: Wikipedia

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*