Cameron Diaz biografija

Cameron Diaz je poznata glumica koja iza sebe ima mnogo uloga u poznatim filmovima. Svoju filmsku karijeru započela je sa 22 godine kada se pojavila na audiciji za film „Maska“ iz 1994. godine te na svoje iznenađenje i iznenađenje mnogih dobila glavnu ulogu.

cameron diaz

Cameron Diaz rođena je 30. avgusta 1972. godine u San Dijegu u američkoj državi Kalifornija, u obitelji oca Emilija Dijaza, poreklom sa Kube, i majke Bily Earl. Već sa 16 godina je započela je karijeru modela u poznatoj agenciji „Elite Model“. Radeći za ovu agenciju proputovala je celi svet i snimala reklame za poznate brendove.

Zaigrala je u komediji zajedno sa Jim Carrijem i tako pokazala da može da odglumi glavne uloge iako nije imala iskustva kao glumica. Nakon filmskog debija u filmu „Maska“, Cameron se pojavila u nekoliko filmova nezavisne i niskobudžetne produkcije kao što su The last supper (1995), Feeling Minesota (1995), ili She’s the one 1996. godine.

U velikom stilu se vraća na veliko platno u poznatoj komediji „Venčanje mog najboljeg drugara“, u kome je nastupila zajedno sa Julijom Roberts. Ovom se ulogom vinula u sam vrh holivudskih glumica i postala zaštitni znak za prelepu plavušu i uspešnu komedijašicu.

Nakon ovog filma glumila je u romantičnoj komediji „Svi su ludi za Mary“ iz 1998. godine kada je prvi put bila nominovana za nagradu Zlatni globus. Veliku naklonost publike dobila je i za ulogu u filmu „Biti John Malkovich“ iz 1999. godine, za koju je bila nominovana za Zlatni globus, kao i za BAFTA nagradu.

Godinu dana kasnije zaigrala je u filmu „Čarlijevi anđeli“, a 2001. godine nastupila je uz Toma Cruisa u „Nebu boje vanilije“. Usledili su nastavci „Čarlijevih anđela“ te poznati animirani film „Šrek“ u kojem je dala glas Fioni.

Autor: Sanja, Foto: Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*