Četka za rumenilo

Veoma je važno kada želite da se ulepšate da poznajete sve tajne odličnog make upa. Važno je da znate koji deo lica treba da istaknete, a šta morate da sakrijete. Za šminkanje vam je važan i pribor bez kojeg ne možete da napravite mnogo.

četka za rumenilo

Četkica za maskaru vam je potrebna jer bez nje ne biste mogli da istaknete lepotu svojih očiju. Tako vam je važna i četka za rumenilo jer uz pomoć nje možete da istaknete svoje jagodice. Osim što je važno kakvu četku imate, tako je važno i da poznajete način kako ćete ju naneti na lice.

Kako postoje različite vrste rumenila tako postoje i različite četke. Možete da birate između dvobojne sa različitim vrstama vlakana, četke od prirodne dlake, ravno sečene četke i četke lepezastog oblika. Da li ste već pronašli pravu četku za rumenilo?

Kada birate rumenilo veoma je važno da izaberete rumenilo koje će da odgovara vašem tipu kože kao i puder. Ako imate suvu kožu za vas je onda kremasti puder, a ako imate masnu kožu onda bi bilo najbolje da koristite puder u prahu. Za žene koje nisu sigurne mogu da koriste toniranu kremu koja je dobra za jedan i drugi tip kože.

Rumenilo možete da stavite na čelo, bradu i uglove nosa. Stavite u normalnim količinama, a svako rumenilo traje između 12 i 18 meseci pa ih ne morate bacati pre vremena. Ako primetite da je prošao rok trajanja, rešite se rumenila i kupite novo.

Za četku je najbolje da bude što veća, a ugaona četka je najbolja jer uz pomoć nje možete da oblikujete konture svog lica. Svaki put kada nanosite rumenilo uvek otklonite višak, lagano ga otresite i onda ga počnite nanositi na lice.

Ako imate svetliji ten, koristite nijanse ružičastog rumenila, a ako imate maslinasti ten vama će najbolje pristajati smeđe boje. Istaknite svoje lice kako treba sa najboljom četkom za rumenilo.

Autor: Sanja, Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*