Christy Turlington biografija

Christy Turlington bila je prva manekenka koja je sa američkim modnim dizajnerom Calvinom Kleinom krajem 80-ih godina dvadesetog veka potpisala eksluzivni ugovor, čime je postala zaštitno lice celog brenda CK. Pored odeće i kozmetike, redovno je reklamirala i liniju intimnog rublja te gaćica i grudnjaka.
christy turlington

Christy Turlington rođena je 02. januara 1969. godine u mestu Valmut u Kaliforniji. Svoj egzotični izgled može da zahvali i majci Salvadorki. Priča o uspehu kreće tako što ju je primetio jedan fotograf u Majamiju kada je imala 14 godina, posle čega je primljena u „Ford agenciju“.

Pre selidbe u Njujork Christy je završila gimaziju u rodnom mestu, a zahvaljujući lepoti i velikoj harizmi, Christy je ubrzo osvojila svetske modne piste i postala jedan od najplaćenijih fotomodela.

Ona je zajedno sa Cindy Crawford, Lindom Evangelistom i Naomi Kembel suvereno vladala svetskom modnom industrijom krajem 80-ih godina i početkom 90-ih godina dvadesetog veka, uvodeći nove standarde ženskog manekenstva.

Upravo su ove manekenke stvorile novu kategoriju manekenki – supermodele, koje su postale poznate poput glumica i pevačica. To su sve bile predivne devojke koje su paradirale u brendiranim krpicama, spavale sa poznatim ličnostima, bile uzori za žene i seks-simboli za muškarce, zarađujući mnogo više nego prethodnice.

Sa najdelikatnijom lepotom od svih supermodela, Kristi je uvek bila mnogo više nego seks-simbol. Poznati fotograf Terri O Neil mnogo je puta izjavio kako je Christy klasika za sva vremena. U koje je god razdoblje stavili ona će uvek biti prekrasna.

Ova poznata manekenka je toliko dugo vladala modnim pistama da joj se u jednom trenutku smučilo i odlučila je da prestane. U maju 2005. godine našla se među pet najzgodnijih žena sveta, po mišljenju 1.000 anketiranih britanskih stručnjaka za modu, kulturu, medije i estetsku hirurgiju.

Autor: Sanja, Foto: Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*