Croatia rekords, 44 nominacije za nagradu Porin

Na svečanoj objavi nominacija za nagradu Porin 2014., koja je održana u zagrebačkom Hypo centru, trijumfirala je diskografska kuća Croatia Records sa čak 44 nominacije u 49 kategorija!

Markiz

Mejaši, popularni „tamburaši u starkama“ i njihov album „Bolji nego ikad“ , i Kemal Monteno i album „Šta je život“ nominovani su u kategoriji Najboljeg albuma zabavne muzike. Parni valjak osvojio je dve nominacije – za album „Nema predaje“ u kategoriji Najbolji album rock muzike, dok sa pesmom „Samo da znaš“ je konkurent u kategoriji Najbolje izvođenje grupe s vokalom.

Album „Mikrofonija“ grupe Markiz takođe se bori u kategoriji najboljeg rock albuma, Radio Luksemburg nominovan je za najbolji pop album („100 metara do sreće“), dok je Gatuzo („Gdje idemo“) osvojio nominaciju za Najbolji alternativni album.

Nakon što je prošle godine osvojila dva Porinovska kipa, Radojka Šverko je ponovno nominovana za ovu prestižnu nagradu i to u kategoriji Najboljeg ženskog vokalnog izvođenja za singl „Dodirni mi srce“.

Među tri najbolje prošlogodišnje vokalne saradnje smestila se pesma „Ljubav“ grupe Quasarr i Josipa Lisac. Za nagrade u kategorijama Najboljeg koncertnog albuma i video programa konkurisaće „Majke u Tvornici“ dok je u jedinoj Porinovskoj kategoriji za postignuća u blues muzici nominaciju odneo album „Blues for you – Tribute to Buha“ koji je ujedno nominovan i za Najbolji album s raznim izvođačima.

Među folklornom, klapskom, tamburaškom i etno muziko, izdvojile su se nominacije za album „… s vinila“ KUD Milice Križan Osijek, singl „Treba mi ruka tvoja“ Šime Jovanovca s dve nominacije, i album „Jednom davno, kao i danas“ L.I.P.A.

U šest kategorija koje vrednuju postignuća u klasičnoj muzici, Croatia Records osvojila je čak 13 nominacija. Album „Papandopulo“ istoimenog kvarteta osvojio je čak 5 nominacija, dok su Pavao Mašić i Ante Knešaurek za album „100% Bach“ dobili 4.

Albumi „Klape Gospi Sinjskoj“ te „Pjesma nad pjesmama“ nominovali su za Najbolje albume duhovne muzike, a „Raspjevane Pahuljice“ Dječjeg zbora Pahuljice su nominovane za Najbolji album za decu.

U kategoriji tematsko-istorijskog albuma Croatia Records takođe je osvojila dve nominacije – priznanje su dobili „100 originalnih pjesama“ Olivera Dragojevića i „Zagrebfest 60 godina“.

Damir Halilić Hal je sa skladbom „Mare Nostrum“ nominovan za Najbolju originalnu vokalnu ili instrumentalnu muziku za pozorište, film i TV, a istoimeni album dobio je i dve nominacije za instrumentalni album i izvođenje.

U kategoriji za Najbolje reizdanje Croatia Records je osvojila sve tri nominacije i to za izdanja „Happy Jazz Revisited“ Zdenke Kovačiček i Vanja Lisak 3, „Original album collection“ Bijelog dugmeta i Crvene jabuke.

Autor: Goran, Foto: Privatna arhiva

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*